Между два свята (2007)

Slipstream

САЩ | 2007г | 97 минути | Драма , Комедия , Фентъзи
- 0/10

За филма

В разпространение от: 11.04.2008
Производител: Destination Films, Strand Releasing
Разпространител: Гьоте институт, Менар Филм Фест 2017

Застаряващият писател Феликс Бонхьофер е изживял живота си в две състояния: в реалността и във вътрешния си свят, където намира успокоение и защита, когато ежедневието стане непоносимо.

Докато работи над сценарий за разследване на убийство, Феликс не подозира, че мозъкът му е на ръба на инсулта и е смутен когато неговите персонажи започват да се появяват в живота му, както и той се озовава в техния. Повеждайки зрителя на невероятно пътуване в творческия процес, “Между два свята” на моменти изглежда конвенционален, след това става неистово халюцинативен, озовавайки се в измислени светове и в потока на съзнанието... В непрекъсната игра на препратки към филма и света на киното, “Между два свята” никога не оставя публиката да забрави, че гледа филм.

Заигравайки се както с формата, така и със съдържанието, Хопкинс сякаш изпитва пакостливо удоволствие да преосмисля значението на киното, далеч от холивудсите конвенции, чиято патология изследва. Като преминава от експериментален филм към лека комедия, “Между два свята” предлага сатиричен поглед към днешната киноиндустрия. Това е квинтесенцията на независимото кино, което не се съобразява с конвенциите и правилата и поема рискове, които могат да изненадат и предизвикат публиката.

Прожекции на Менар Филм Фест: 16 и 24.01.2017 г. в София.

Кастинг

Режисьор: Антъни Хопкинс
В ролите: Антъни Хопкинс, Стела Арояве, Крисчън Слейтър, Камрин Манхайм, Джон Туртуро, Майкъл Кларк Дънкан, Майкъл Лърнър
Сценарист: Антъни Хопкинс
Copyright © 2024 Dir.bg.