Жертва на спасение

Gone Baby Gone

- 0/10

За филма

В разпространение от: 19.10.2007
Премиера в България: 25.01.2008
Премиера на DVD: 17.07.2008
Производител: LivePlanet, Miramax, Walt Disney
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: Александра видео

Всеки ден в Америка 2000 деца са обявени за изчезнали. Заплетеният, провокативен трилър “Жертва на спасение” проследява парливият случай на само едно изчезнало момиченце.

Но по време на това разследване се разкриват тайни и лабиринт от корупция, зло и невинност... всички водещи към необикновения избор на един мъж в свят, в който правилното и грешното са с все по-неясни очертания.

Историята започва в бостънския квартал Дорчестър, където песъчливите улици са населени с разбитите семейства и мечти на обикновените им обитатели. Точно тук 4-годишната Аманда Маккреди изчезва безследно.

Полицията не успява да използва оскъдните улики, така че отчаяните леля и чичо на Аманда се обръщат към частните детективи Патрик Кензи и Анджи Дженаро. Патрик и Анджи искат да поемат случая, но познават добре както квартала, така и наркотизираната майка на Аманда – Хелън. Навлизайки по-дълбоко в разследването си, те попадат на следа, която ги отвежда в мрачното сърце на Дорчестър – право при наркодилърите, бившите затворници и насилниците на деца, - но не и по-близо до Аманда. Привлекли вниманието на медиите, те се обръщат за помощ към суровия детектив Реми Бресан и към полицейския капитан Джак Дойл. И точно когато губят надежда да разрешат този емоционално тежък случай, при една престрелка тъжната истина за съдбата на Аманда излиза наяве.

Кастинг

Режисьор: Бен Афлек
В ролите: Тайтъс Уеливър, Ейми Мадигън, Ейми Райън, Джон Аштън, Ед Харис, Морган Фрийман, Мишел Монахън, Кейси Афлек
Сценаристи: Ерън Стокард, Бен Афлек
Продуцент: Шон Бейли
Музика: Хари Грегсън-Уилямс
По книгата на: Денис Лихейн
Оператор: Джон Тол
Copyright © 2024 Dir.bg.