Подпалвачката

Firestarter

САЩ | 2022г | 110 минути | Драма , Фантастика , Хорър | Официален сайт
- 6/10

За филма

В разпространение от: 12.05.2022
Премиера в България: 13.05.2022
Производител: Blumhouse Productions, Angry Adam Productions, BoulderLight Pictures, Weed Road Pictures, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По едноименния роман (1980 г., превод на български език 1995 г. / превод от 2018 г. със заглавие "Живата факла") на американския писател Стивън Кинг.

Историята на момиче с невероятната дарба да създава огън с ума си, което се бори да разбере себе си и да защити семейството си от сенчестата правителствена агенция "Арсенала", която иска да я залови и контролира.

Повече от десетилетие младите родители Анди Макгий (Зак Ефрон) и Вики (Сидни Лемън) се укриват в отчаян опит да опазят дъщеря си Чарли (Райън Кийра Армстронг) от това, да бъде заловена и подложена на безкрайни тестове, а безпрецедентните й пирокинетични способности да бъдат използвани за създаване на оръжие за масово унищожение. Анди е научил Чарли да потиска силата си, която се активира от гняв или болка, но когато момичето навършва 11 години, огънят става все по-труден и по-труден за контролиране.

След инцидент, който разкрива локацията на семейството, мистериозен оперативен агент е изпратен по петите им, за да залови Чарли и да я сложи под контрол веднъж завинаги. Ще има ли Чарли силата да овладее огъня и да спаси семейство си?

Филмът по оригинален начин разглежда темите за вмешателството на „силните на деня“ в свободата на индивида, съзряването и откъсването ни от дома, трудностите при изразяването на най-съкровените ни мисли и опасността от потискането на силните ни чувства и страхове.

Снимките са осъществени през май-юли 2021 г. в Канада.

Кастинг

Режисьор: Кийт Томас
В ролите: Зак Ефрон, Райън Кийра Армстронг, Сидни Лемън, Глория Рубен, Майкъл Грейайс, Невен Пайкич, Тина Джънг
Сценарист: Скот Тиймс
Продуценти: Джейсън Блъм, Акива Голдсман
Музика: Джон Карпентър, Коуди Карпентър, Даниел Дейвис
По книгата на: Стивън Кинг
Оператор: Карим Хюсейн
Copyright © 2024 Dir.bg.