Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

- 10/10

За филма

В разпространение от: 02.12.2010
Премиера в България: 10.12.2010
Премиера на DVD: 11.04.2011
Производител: 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

По романа "The Voyage of the Dawn Treader" (2010 г.) на ирландския писател, поет, литературен критик и теолог Клайв Стейпълс Луис.

Отдайте се отново на надеждата и чудесата в незабравимия свят на К.С. Луис на борда на фантастичния кораб „Разсъмване”.

В това празнично филмово събитие Едмънд, Луси Певънси заедно с братовчед им Юстъс са погълнати от картина и върнати в Нарния на борда на необикновения кораб „Разсъмване”. Те се впускат в мисия заедно с крал Каспиан и мишока-воин Рийпичийп, която ще реши съдбата на Нарния.

Смелите пътешественици превъзмогват най-големите си изкушения по пътя им към загадъчните острови, преживяват съдбоносни сблъсъци с магични създания и зловещи врагове и се събират отново с техния защитник и приятел Великия лъв Аслан.

Действието се развива три нарнийски години след събитията от „Принц Каспиян”. Докато двамата по-големи Певънси отсъстват, Питър се подготвя за приемен изпит в университета, а Сюзън прекарва ваканцията си в САЩ – по-младите Луси и Едмънд с нежелание посещават дома на техен роднина близо до Кембридж, Англия, по време на войната, някъде около 1943.

Най-голямото изпитание пред Луси и Едмънд е да се справят с досадния им братовчед Юстъс Кларънс Скръб до момента, в който тримата не попадат на картина, изобразяваща „Разсъмване” - магически кораб с вид на дракон.

Кастинг

Режисьор: Майкъл Аптед
В ролите: Уилям Моузли, Ана Попълуел, Уил Полтър, Тилда Суинтън, Бен Барнс, Джорджи Хенли, Лора Брент, Скандар Кейнс
Сценаристи: Майкъл Петрони, Стивън Макфили, Кристофър Маркъс
Продуцент: Андрю Адамсън
Музика: Дейвид Арнолд
По книгата на: К. С. Луис
Оператор: Данте Спиноти
Copyright © 2024 Dir.bg.