Полтъргайст

Poltergeist

САЩ | 2015г | 91 минути | 3D , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 7/10

За филма

В разпространение от: 21.05.2015
Премиера в България: 05.06.2015
Премиера на DVD: 02.11.2015
Производител: 20th Century Fox / Fox 2000 Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Римейк на култувия едноименен психотрилър от 1982 г.

Легендарният филммейкър Сам Рейми („Спайдър-мен 2“, „Спайдър-мен 3“, „Злите мъртви“, „Гняв“) и режисьорът Гил Кенан придават ново въображение и съвременност на класическата приказка за семейството, чийто дом в предградията е обитаван от гневни духове.

Когато ужасяващите привидения изострят своите нападения и дори отвличат най-малката дъщеря, семейството трябва да е единно, за да я спаси.

Във версията от 1982 г., която накара предградията да се чувстват несигурни, малката Карол Ан Фрилинг (в ролята - покойната Хедър О'Рурк) тайнствено и закачливо обяви пристигането на злобните призраци: "Те са тук!" - и ето, те се завръщат, а основните сюжетни линии са запазени. Тогава режисьорът Тоуб Хупър се водеше от сценария, в който участваше и Стивън Спилбърг, а родителите (Крейг Нелсън и Джобет Уилямс) влязоха в борба с духовете, за да върнат похитената си дъщеря.

Римейкът е по сценарий на драматурга, носител на "Пулицър" Дейвид Линдзи-Абеър и се води от Роузмари Деуит и Сам Рокуел като родителите. Историята на филма следва семейство, което се нанася в новата си къща в тихо предградие. Животът им обаче внезапно е обезпокоен, когато разбират, че не са сами в новия си дом. Свръхестествени сили също живеят в къщата и скоро най-малкият член - малката Мадисън, става тяхна жертва. За да спасят отвлеченото малко момиче, преди то да е изчезнало завинаги, семейството трябва да обедини сили и да се пребори с неканените гости. Семейство Ейми и Ерик Боуен са попаднали в нараняващ ги паранормален свят - състоянието на къщата е по-лошо от очакваното, тъй като тя се нуждае и от духовно почистване. Централната роля на момиченцето Мадисън се играе от 8-годишната Кенеди Клемънтс, наречена от режисьора "природна сила".

Както в оригинала, телевизията е проводник от света на духовете. През 2015 г. обаче екраните са по-големи и побират повече заплахи, а и са разположени на много места в цялата къща. Ако в оригинала телевизията излиза от контрол и гледа децата, сега нещата са по-лоши: има преносими устройства и екраните са навсякъде.

След като нашествието на духовете става непреодолимо, семейство Боуен търсят помощ от уважавания изследовател на свръхестественото, ясновидец и телевизионен водещ Керигън Бърк (Джаред Харис), при което всички се сплотяват и разчитат един на друг. За да не полудеят и за да си върнат Мадисън, те трябва да стъпят на това, което ги прави семейство.

Новият филм на 3D ще накара зрителите в киносалоните да се впуснат в приключение и да изпитат чувството, че са на увеселителен парк. Филмът обещава на кинолюбителите страхотни ефекти, запомнящи се моменти и нова модерна развръзка на историята.

Кастинг

Режисьор: Гил Кенан
В ролите: Сам Рокуел, Роузмари Деуит, Джаред Харис, Кенеди Клемънтс, Никълъс Браун, Джейн Адамс, Саксън Шарбино, Кайл Катлет, Сюзан Хейуърд, Сома Батиа
Сценарист: Дейвид Линдзи-Абеър
Продуцент: Сам Рейми
Оператор: Хавиер Агиресаробе
Copyright © 2024 Dir.bg.