Зеленият фенер

Green Lantern

- 10/10

За филма

В разпространение от: 17.06.2011
Премиера в България: 02.09.2011
Премиера на DVD: 19.12.2011
Производител: Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

В необятната и мистериозна вселена, малка, но могъща сила е съществувала през вековете. Закрилници на мира и справедливостта, наречени Зелените Фенери. Братство от воини, заклели се да пазят междугалактическия ред.

Всеки Зелен Фенер носи пръстен, който му дава суперсили. Когато нов враг на име Паралакс заплашва да наруши баланса във Вселената, съдбата на Земята и Фенерите попада е в ръцете на един новобранец, първия човек в редиците им – Хал Джордън (Райън Рейнолдс).

Хал е надарен и наперен тестов пилот, но Зелените Фенери не таят уважение към хората, които никога не са изпитвали безмерната сила на пръстена. Вписвайки се като липсващата част от пъзела, непоколебимия Хал притежава нещо, което нито един от братството не притежава – човечност. Негова постоянна подкрепа е любимата му от детството Карол Ферис (Блейк Лайвли).

Ако Хал успее бързо да овладее новите си сили и преодолее страховете си, той може не само да бъде ключа в унищожението на Паралакс, но и да се превърне в най-великия Зелен Фенер.

Кастинг

Режисьор: Мартин Кембъл
В ролите: Тим Робинс, Блейк Лайвли, Марк Стронг, Райън Рейнолдс, Питър Сарсгаард, Джена Крейг, Тайка Уайтити, Анджела Басет
Сценаристи: Грег Берланти, Грег Берланти, Марк Гугенхайм, Майкъл Грийн, Майкъл Голденбърг
Продуценти: Доналд Де Лайн, Грег Берланти
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
Оператор: Дион Бийб
Copyright © 2024 Dir.bg.