Островът (2011)

The Island

България | 2011г | 110 минути | Драма | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 16.05.2011
Премиера в България: 14.10.2011
Производител: Le Pacte International
Разпространител: Water Front Film

Софи (Летисия Каста) и Данийл (Туре Линдхардт) са на по тридесет и няколко години и живеят заедно в Париж. Въпреки че всичко между тях изглежда перфектно, Данийл е особен, раздразнителен и затворен в себе си... Софи решава да изненада Данийл, като организира ваканция на морето в България. Когато разбира за това, Данийл категорично отказва да тръгне, но в крайна сметка Софи успява да го склони. Стъпвайки на българска земя, Софи изумена научава, че това е родината на Данийл!

След няколко часа на претъпкания плаж, Данийл решава да заведе Софи на почти необитаем остров в Черно море. Единствените обитатели по това време там са загадъчната Ирина (Бойка Велкова), съпругът й Павел (Руси Чанев) – съдържател на малък ресторант на острова - и Михаил Мутафов (Илия) - фараджията. Необичайната атмосфера на острова сближава Софи и Данийл. Всичко изглежда спокойно до момента, в който той открива в багажа й тестове за бременност.

Жегата и малцината странни обитатели на мястото скоро започват да влияят на поведението и на двамата. Островът постепенно изважда наяве техните дълбоко погребани страхове и това поставя любовта им на изпитание. За да го преодолеят, те трябва да скочат в неизвестното.

Софи напуска острова въпреки Данийл, който се опитва да саботира всички нейни опити. Месеци по-късно, след всичките си неуспешни опити да се свърже с него, тя решава да се върне обратно в България. Пристигайки, открива Данийл на възможно най-необичайното място...

Кастинг

Режисьор: Камен Калев
В ролите: Слав Танев, Андрей Арнаудов, Иван Христов, Милен Цветков, Михаил Мутафов, Руси Чанев, Бойка Велкова, Любен Дилов-син, Туре Линдхарт, Летисия Каста
Сценарист: Камен Калев
Продуценти: Камен Калев, Ангел Христанов, Фредрик Цандер
Музика: Жан-Пол Вал
Оператор: Юлиян Атанасов
Copyright © 2024 Dir.bg.