Джейн Еър

Jane Eyre

Великобритания, САЩ | 2011г | 120 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 11.03.2011
Премиера на DVD: 11.03.2013
Производител: Focus Features
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Прочутият роман на Шарлот Бронте е едно от най-често адаптираните литературни произведения в историята на киното. Затова е доста изненадващо решението на младия режисьор Фукунага да изостави негостоприемното мексиканско гето от дебютния си филм "Sin nombre" и да се пренесе в Англия от XIX в., за да се опита (с помощта на сценаристката Мойра Бюъфини) да намери нов поглед към увлекателната история на млада жена, която се разграничава от заобикалящата я среда чрез интересна комбинация от смирение и тиха самоувереност.

След трудните си детство и младост Джейн получава възможност да работи като гувернантка в хармоничния, макар и загадъчен, дом на г-н Рочестър. Първоначално сложните й отношения с господаря на къщата постепенно се променят в здрава връзка, в която от приятелството до страстната любов има само една крачка. Фукунага разгръща сюжета на своята романтична драма чрез поредица от ретроспекции, като оставя героинята Джейн да води зрителите из спомените си. Майсторски режисираният филм може да се похвали с отличните изпълнения на Васиковска, Фасбендър и Денч.

Кастинг

Режисьор: Кари Фукунага
В ролите: Хари Лойд, Фрея Уилсън, Крейг Робъртс, Сю Елиът, Холидей Грейнджър, Сали Хоукинс, Джуди Денч, Майкъл Фасбендър, Джейми Бел, Миа Вашиковска, Имъджен Путс
Сценарист: Мойра Бюфини
Продуцент: Алисън Оуен
Музика: Дарио Марианели
По книгата на: Шарлот Бронте
Оператор: Адриано Голдман
Copyright © 2024 Dir.bg.