Храбро сърце

Brave

- 7.7/10

За филма

В разпространение от: 22.06.2012
Премиера в България: 03.08.2012
Премиера на DVD: 03.12.2012
Производител: Walt Disney Pictures, Pixar Animation Studios
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Оскар 2013 г. (най-добър анимационен филм)
Златен глобус 2013 г.
2 награди и 8 номинации "Ани" 2013 г.

От древни времена разкази за епични битки и мистични легенди са предавани през поколения в суровите и загадъчни шотландски планини. "Храбро сърце" добавя нова история към фолклора - тази на юначната Мерида /с гласа на Кели Макдоналд/, която се опълчва на традицията, съдбата и най-свирепия сред зверовете.

Мерида е опитен стрелец с лък и дръзка девойка, дъщеря на крал Фъргюс /с гласа на Били Конъли/ и кралица Елинор /с гласа на Ема Томпсън/. Решена сама да проправя пътя си в живота, Мерида се противопоставя на вековен обичай, свещен за войнствените лордове в страната: едрия Макгъфин /с гласа на Кевин Маккид/, надменния Макинтош /с гласа на Крейг Фъргюсън/, и свадливия Дингуол /с гласа на Роби Колтрейн/. Както може да се очаква, действията на Мерида предизвикват хаос и бурно недоволство в кралството и когато тя се обръща за помощ към ексцентричната стара Вещица /с гласа на Джули Уолтърс/, тя изпълнява едно нейно злощастно желание. Опасността, произтекла от него, принуждава Мерида да открие значението на истинската храброст, за да развали зверското проклятие, преди да е станало късно.

Режисиран от Марк Андрюз и Бренда Чапман и продуциран от Катрин Сарафиън, "Храбро сърце" е величаво приключение с много емоция, запомнящи се герои и специфичния хумор на Пиксар, любим на публиката от всички възрасти.

Кастинг

Режисьори: Марк Андрюз, Бренда Чапман, Стив Пърсел
Сценаристи: Марк Андрюз, Бренда Чапман, Стив Пърсел, Айрини Мечи
Продуцент: Катрин Сарафиън
Музика: Патрик Дойл
Озвучен на български от: Петър Бонев, Иван Петков, Жени Пашова, Стефания Георгиева, Ася Рачева, Николай Пърлев, Петър Върбанов, Стефан Сърчаджиев - Съра, Пламен Манасиев
Монтаж: Никълъс Смит
Copyright © 2024 Dir.bg.