Академия за вампири

Vampire Academy

САЩ | 2014г | 105 минути | Екшън , Комедия , Фентъзи , Хорър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 14.02.2014
Премиера в България: 14.02.2014
Производител: Weinstein company
Разпространител: Тандем филм

Филмът на Марк Уотърс е вдъхновен от поредицата романи “Академия за вампири” (2007 г.) на американската фентъзи писателка Ришел Мийд.

В центъра на историята е 17-годишната Роуз Хатауей, която е “дампир” (дете на вампир и човек). Заедно с най-добрата си приятелка и пазител Лиса Драгомир, Роуз посещава престижната академия “Свети Владимир”, в която получовеци и вампири се обучават в пълна секретност. В света, в който живеят двете момичета, съществуват два вида вампири – Морой, които живеят в мир с човечеството, и Стригой, които преследват хората в търсене на кръв.

По време на обучението си Роуз е тренирана да защитава представителите на Морой и да преследва и убива вампирите Стригой. Но истинските проблеми за Роуз и Лиса няма да бъдат свързани единствено с вампирите-убийци.

Зад и извън стените на академията двете приятелки попадат в необикновени ситуации, свързани с романтични взаимоотношения, нощни ритуали, магии, лъжи и тежки физически предизвикателства.

Кастинг

Режисьор: Марк Уотърз
В ролите: Луси Фрай, Сами Гейл, Доминик Шерууд, Лейла Уонг, Камерън Монахан, Гейбриъл Бърн, Зоуи Дойч, Данила Козловски, Джоли Ричардсън, Сара Хайланд, Олга Куриленко, Клеър Фой
Сценарист: Даниел Уотърз
Продуценти: Сюзан Монфърд, Дон Мърфи
Музика: Ролф Кент
По книгата на: Ришел Мийд
Оператор: Тони Пиърс-Робъртс
Copyright © 2024 Dir.bg.