Люси

Lucy

Франция | 2014г | 86 минути | IMAX , Екшън , Фантастика | Официален сайт
- 6.9/10

За филма

В разпространение от: 25.07.2014
Премиера в България: 01.08.2014
Премиера на DVD: 08.12.2014
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Разпространител DVD: А Плюс Филмс

Скарлет Йохансон се превъплъщава в образа на млада жена, която живее във футуристичния азиатски град Тайпей. След като става жертва на отвличане, Люси се събужда с няколко плика наркотици, зашити във вътрешността на стомаха.

Случайното протичане в тялото на единия пакет отключва неподозиран капацитет на нейния мозък и я оборудва със сила, бързина, познания и възможности - отвъд тези, които хората познават...
Надарена със свръхпотенциал, Люси се заема със задачата да отмъсти на хората, поставили я в тази ситуация. С помощта на професор Норман (Морган Фрийман), специализиран в изследванията в областта на човешкия мозък, тя започва преследване, което ще разкрие тайни свръх границите на човешкото познание.

В разгара на мисията, Люси откриви нови хоризонти на човешките възможности - те й позволяват да научи китайски за час, да контролира времето и пространството и да управлява тялото си по невиждан начин. Изтеклият в тялото й наркотик отключва достъпа до много повече от онези 10 процента мозъчен потенциал, които обикновените хора използват. Така тя има възможност да разкрие тайни „отвъд границите на нашата Вселена“.

Тази й дарба обаче поставя на масата един много важен въпрос: готово ли е човечеството за това?

Кастинг

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Пол Чан, Клеър Тран, Амр Уакед, Мин-Сик Чои, Фредерик Чау, Аналий Типтън, Морган Фрийман, Скарлет Йохансон
Сценарист: Люк Бесон
Продуценти: Кристоф Ламбер, Люк Бесон
Музика: Ерик Сера
Оператор: Тиери Арбогаст
Copyright © 2024 Dir.bg.