Спондж Боб: Гъба на сухо

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water

САЩ, Ю. Корея, Австралия | 2015г | 93 минути | 3D , Анимация , Комедия , Приключенски | Официален сайт
- 7.7/10

За филма

В разпространение от: 28.01.2015
Премиера в България: 20.02.2015
Производител: Paramount Animation, Nickelodeon Movies, United Plankton Pictures, Disruption Entertainment
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Две номинации за "Ани" 2016 г.

През 1999 г. тв каналът "Nickelodeon" създаде анимационния супергерой Спонджбоб - гъбата, която живее в ананас на океанското дъно. С изключително успешен сериал, пълнометражен филм и поредица книги зад гърба си, Спонджбоб се нарежда по популярност до Мики Маус и Бъгс Бъни.

В тази първа 3D кинопродукция за Спондж Боб, най-добрия му приятел Патрик и останалите герои от подводната банда, анимацията е съчетана с живо действие - защото на чудноватата сбирщина ще се наложи да излезе от океана и да се потопи в нашия свят. Главна роля в него има пиратът Бургербрад (Антонио Бандерас), който е откраднал рецептата на „Хрупкавия рак“. Океанските чудатковци ще го последват на сушата, където от двуизмерни ще се “напомпат“ до триизмерни супергерои.

Спонджбоб и компания не само ще получат суперсили и ще се съюзят да се борят със злия Бургербрад, но и с огромно чувство за хумор ще отговорят на нарастващата мания на хората по супергероите в киното.

В началото Спонджбоб започва издирване и открива една открадната някога рецепта, която го отвежда в нашето измерение, нашия свят - където обаче той се сблъсква с пирата! Спонджбоб и подводните му безгръбначни другарчета изоставят своето "бикини дъно" и се отправят към човешкия свят, където се впускат в най-героичното си приключение!

Кастинг

Режисьор: Пол Тибит
В ролите: Антонио Бандерас, Томас Уилсън, Кристофър Бакъс, Вероника Алисино
Сценаристи: Джонатан Ейбъл, Глен Бъргър
Продуценти: Мери Перънт, Пол Тибит
Музика: Джон Дебни
Оператор: Фил Мейхю
Copyright © 2024 Dir.bg.