Предимствата да бъдеш аутсайдер

The Perks of Being a Wallflower

САЩ | 2012г | 103 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 08.09.2012
Производител: Summit Entertaiment
Награди и номинации: Награда Независим дух 2013 г. (най-добър дебют)

По едноименния роман (1999 г.) на американския писател, сценарист и режисьор Стивън Шъбоски.

Чарли (Логан Лърман) е срамежлив тийнейджър без приятели, който току-що е влязъл в гимназията. Липсва му неговият самоубил се най-добър приятел и той пише писма на въображаем приятел, пред когото разкрива чувствата си. В детството си Чарли е имал и психическо разстройство.

Скоро Чарли се сприятелява с ветераните Патрик (Езра Милър), който е гей, и неговата доведена сестра Сам (Ема Уотсън) - и тримата стават най-добри приятели.

Чарли иска да е писател и става любим ученик на учителя по литература г-н Андерсон (Пол Ръд), който му услужва с книги. Сам и Патрик запознават Чарли със своите приятели и Чарли са влюбва в Сам, но не му стига самочуствието, за да я покани на среща.

Чарли открива нов свят, щастлив е с приятелите си и започва да се среща с общата им приятелка Мери Елизабет (Мей Уитман). Но когато с нея се разделят, Патрик моли Чарли да стои далеч от тях за известно време, което отново отключва психическото му разстройство. Той влиза в болница, където един лекар най-после разкрива причините за неговото състояние.

Кастинг

Режисьор: Стивън Шъбоски
В ролите: Логан Лърман, Езра Милър, Ема Уотсън, Пол Ръд, Мей Уитман, Исабел Лукас, Нина Добрев, Кейт Уолш, Ванеса Хъджинс, Дилън Макдърмът, Камила Бел, Рийс Томпсън, Джони Симънс
Сценарист: Стивън Шъбоски
Продуценти: Джон Малкович, Лиан Халфън
Музика: Майкъл Брук
По книгата на: Стивън Шъбоски
Оператор: Андрю Дън
Copyright © 2024 Dir.bg.