The Walk: Живот на ръба

The Walk

- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 30.09.2015
Премиера в България: 09.10.2015
Производител: Sony Pictures Entertainment
Разпространител: Александра Филмс

По автобиографичната книга на Филип Пети "To Reach the Clouds" (2008 г.).

Истинската история в 3D на младия мечтател Филип Пети и неговия невероятен екип, заедно постигнали невъзможното. Филм под мотото ""Дори невъзможните мечти започват с първата стъпка". С малко повече от дързост и сляпа амбиция, те преодоляват обезкуражаващи физически препятствия, предателства, телефонен натиск и неизброими предизвикателства, за да бият системата и осъществят лудия си план.

Историята на френския височинен еквилибрист Филип Пети, наричана от мнозина "артистичното престъпление на столетието" - на 1 август 1974 г., малко преди да навърши 25 години, той преминава по въже, без разрешение, разстоянието между покривите на кулите-близнаци на Световния търговски център в Манхатън, Ню Йорк, на височина над 410 метра (110 етажа).

Той прави това 8 пъти в продължение на 45 минути, като използва 200-килограмово въже и самоделен 8-метров (25-килограмов) балансиращ прът. При това той не само ходи, но и танцува, ляга на въжето и поздравява зрителите долу, коленичейки. Аплодират го офис служители, строителни работници и полицаи.

Обвиненията в нарушаване на обществения ред срещу него са свалени, като в замяна той се съгласява да прави представления за деца в Сентрал Парк. Оттогава Пети живее в Ню Йорк и участва в разнообразни официални празненства в цял свят, организира уъркшопове.

Филип Пети е син на писател и военен летец, обучавал се е сам и е бил изключван от 5 различни училища във Франция.

През 2008 г. документалният филм на режисьора Джеймс Марш и продуцента Саймън Чин "Човек върху жица" ("Man on Wire") печели Оскар.

Кастинг

Режисьор: Робърт Земекис
В ролите: Джоузеф Гордън-Левит, Бен Кингсли, Шарлот Льо Бон, Джеймс Бейл, Бен Шуорц, Стив Валънтайн, Серджио Ди Зио, Кристина Кели, Марк Камачо, Натали Тибо, Инка Малович
Сценаристи: Робърт Земекис, Кристофър Браун
Продуценти: Робърт Земекис, Джак Рапки
Музика: Алан Силвестри
По книгата на: Филип Пети
Оператор: Дариуш Волски
Copyright © 2024 Dir.bg.