Раната

The Cut

Германия, Франция, Полша, Турция, Канада, Русия, Италия | 2014г | 138 минути | Драма , Исторически | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 31.08.2014
Премиера в България: 03.07.2015
Производител: Bombero International, Pandora Filmproduktion, The Match Factory
Разпространител: Арт Фест

Въпреки че действието на филма се развива преди сто години, в „Раната” се оглежда и днешната действителност с войни и хиляди бежанци - време, в което силата на любовта и надеждата дават шанс да се постигнат невъобразими неща.

„Раната” е заключителната част от трилогията на Акин „Любов, Смърт и Дяволът”, чиито предишни филми са „С глава в стената” (2004) и „На прага на Рая” (2007). В най-новата си творба режисьорът се занимава с „дявола” – злото, което хората са способни да причинят едни на други, инстинктивно или съвсем нарочно, и се опитва да начертае изключително тънката линия, която разделя доброто от злото.

Мардин, 1915. Една вечер турската полиция прибира всички мъже с арменски произход, включително и младия ковач Назарет Мануджиян (в ролята - френският актьор от алжирски произход Тахар Рахим), който е разделен от семейството си. Години по-късно, оцелял след ужасите на геноцида, той научава, че двете му дъщери са живи. Назарет е обсебен от идеята да ги намери и така попада в пустинна Месопотамия, в Хавана и в безжизнената, самотна прерия на Северна Дакота.

Издирвайки семейството си, той се среща с хора с най-различни характери: милосърдни и отзивчиви, но и истинско въплъщение на дявола.

19-ти София Филм Фест - излъчване от 13 до 25 март 2015 г.

Кастинг

Режисьор: Фатих Акин
В ролите: Хинди Захра, Симон Абкарян, Тахар Рахим, Кеворк Маликян, Макрам Хури, Мориц Блайбтрой, Трине Дирхолм, Барту Кючюкчаглаян
Сценаристи: Фатих Акин, Мардик Мартин
Продуценти: Фатих Акин, Карл Баумгартнер
Музика: Александер Хаке
Оператор: Райнер Клаусман
Copyright © 2024 Dir.bg.