Травелатор

Travelator

Сърбия | 2014г | 99 минути | Драма , Екшън | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 20.11.2014
Премиера в България: 11.09.2015
Производител: Film Deluxe, Eye To Eye, Parthenon Films
Разпространител: Арт Фест
Награди и номинации: Монреал ’14 – Награда за иновации; номинация за Grand Prix des Ameriques
Варшава ’14 – Номинация за наградата „Свободен дух”

18-годишният Слав (Никола Ракочевич) е запален геймър на "first person shooter" игри. Тъй като е най-добър сред приятелите си, Слав е нает от сръбската мафия за професионален убиец. Бежанец от войната, роден в Словения, младежът има рядката възможност да пътува до САЩ без нужда от виза, затова и приема най-новата си мисия – да отиде в Лас Вегас, за да отстрани сръбски криминален тип, който е в програмата за защита на свидетелите.

Слав пристига в неоновия град, открива мишената и започва да следи него и двамата му бодигардове, за да изучи навиците и поведението им. Колкото повече се приближава до тях, толкова повече Слав навлиза в корупционния и арогантен свят на сръбските престъпници. Младежът научава за нещата, които мишената му е правил в миналото, когато още е бил мафиот.

А днес въпросният престъпник дори е под закрилата на родината, за да дава информация за политическите опоненти на властта в замяна на пари и свобода. Слав никога не е имал нито едното, нито другото.

Яростта го завладява, когато осъзнава, че самият той е продукт на подобни военни и социални схеми, част от човешките дебри на социалното дъно, може би дори „син” на изнасилвач. Но сега е дошло времето „бащата” да бъде убит.

Кастинг

Режисьор: Душан Милич
В ролите: Никола Ракочевич, Борис Исакович, Майкъл Джойнър, Кетаня Хендерсън, Адриан Елизондо, Джак Димич
Сценарист: Душан Милич
Продуцент: Душан Милич
Музика: Александър Ранделович
Оператор: Петър Попович
Copyright © 2024 Dir.bg.