Сивас

Sivas

Германия, Турция | 2014г | 97 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

Производител: World Sales
Награди и номинации: Венеция ’14 – Награда за най-добър актьор (Доган Изджъ), специална награда на журито; номинация за „Златен лъв”
Анталия ’14 – Специална награда на журито „Бехлюл Дал”, „Златен портокал” за монтаж (Йоргос Мавропсаридис), специална награда на журито за най-добър филм
Азия Пасифик ’14 – Най-добър младежки филм
Хонконг ’14 – Номинация за Нов талант (Каан Мюждеджъ)

11-годишният Аслан и старото бойно куче Сивас стават неразделни приятели, след като Аслан открива раненото животно зарязано в канавка, оставено да умре. Междувременно момчето губи ролята си на принца в училищна пиеса, чието изпълнение е дадено на Осман – негов враг и син на местния управник.

Осман повежда в надпреварата за ръката на Айше, „принцесата” на града, а Аслан се опитва да я впечатли с новия си приятел. Сивас на свой ред, намерил нова цел в живота, печели битка след битка, трупайки точки за Аслан. Успехите на кучето обаче привличат вниманието на управника на града, ролите се сменят и Аслан е принуден бързо да се научи да бъде възрастен, изоставяйки мечтата за момичето.

Кастинг

Режисьор: Каан Мюждеджъ
В ролите: Хасан Йоздемир, Фуркан Юяр, Хасан Язилиташ, Бану Фотокан, Окан Авджъ, Чакър, Озан Джелик, Езги Ергин, Доган Изджъ, Муталип Мюждеджъ
Сценарист: Каан Мюждеджъ
Продуценти: Ясън Мюждеджъ, Каан Мюждеджъ
Оператори: Мартин Солванг, Армин Диеролф
Copyright © 2024 Dir.bg.