Защо аз?

De ce eu?

Румъния, България, Унгария | 2015г | 125 минути | Драма , Трилър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 11.02.2015
Премиера в България: 02.10.2015
Производител: Libra Films International
Разпространител: Българска Дистрибуторска Компания
Награди и номинации: Награда на критиката на София Филм Фест, март 2015 г.


"Why me?":

Младият и амбициозен прокурор Кристиан изненадващо е назначен да работи по деликатно дело, в което по-възрастен негов колега е обвинен в корупция.

Делото би могло да даде тласък на кариерата му, а има точно обратния ефект. Обвиняемият настоява, че е невинен, но по-висшестоящите от Кристиан го карат въпреки това да започне дело, дори без доказателства. Опитите на прокурора да извади истината наяве, го водят до разкриването на грандиозен план. Случаят му е отнет, той е отстранен и е принуден да замлъкне. Системата отвръща с отмъщение и издърпва чергата изпод краката на младия мъж.


„Радикалният ядосан поглед на Джурджу описва държава на хаоса. Освен това демонстрира какво значи всемогъщество, когато корумпираните законодатели и изпълнителната власт се покриват взаимно. Прокурорът трябва да избере дали да се върне към стария си живот, или да се възпротиви и да поеме риска да влезе по-надълбоко.”
МФФ Берлинале

Излъчване в България: 12 и 16 март 2015 г. на 19-ти София Филм Фест.

Кастинг

Режисьор: Тудор Джурджу
В ролите: Ливиу Пинтилеаса, Михай Смарандаче, Алин Флореа, Лукрециа Мандрич, Соре Михалаче, Йонут Карас, Михай Константин, Емилиан Опреа, Андреа Василе, Дан Кондураче
Сценаристи: Тудор Джурджу, Лоредана Новак
Продуцент: Оана Джурджу
Оператор: Мариус Пандуру
Copyright © 2024 Dir.bg.