Дивергенти 2: Бунтовници

Insurgent

- 7.6/10

За филма

В разпространение от: 18.03.2015
Премиера в България: 20.03.2015
Премиера на DVD: 25.03.2019
Производител: Summit Entertaiment, Red Wagon Entertainment, Mandeville Films, NeoReel, Lionsgate
Разпространител: bTV Studios
Разпространител DVD: Хоум Ентъртейнмънт

По втория роман (2012 г.) от трилогията "Дивергенти" на американската писателка и актриса Вероника Рот.

Трис Прайър (Шейлийн Уудли) се изправя срещу вътрешните си демони и - с помощта на поддръжниците си - продължава да се бори срещу могъщ съюз, заплашващ да унищожи нейното общество.

Трис се изправя пред още по-сериозни опасности, търсейки съюзници и отговори на въпросите си сред развалините на един футуристичен Чикаго. Трис и Фор (Тио Джеймс) вече са бегълци, укриващи се от Джанин (Кейт Уинслет) - лидер на жадната за власт фракция на Ерудитите.

В ожесточена надпревара с времето, двамата трябва да разберат в защита на какво е пожертвало живота си семейството на Трис и защо водачите на Ерудитите са готови на всичко, за да ги спрат.

Преследвана от последиците от собствените си решения и отчаяно желаеща да защити онези, които обича, Трис се изправя пред поредица от на пръв поглед невъзможни за преодоляване предизвикателства - по пътя си към разкриването на истината за миналото, а и (както се оказва) за бъдещето на нейния свят.

Кастинг

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Джай Кортни, Октавия Спенсър, Маги Кю, Наоми Уотс, Тио Джеймс, Шейлийн Уудли, Рей Стивънсън, Ансел Елгорт, Зоуи Кравиц, Кейт Уинслет, Майлс Телър, Ашли Джъд, Мъкай Файфър, Роза Салазар
Сценаристи: Брайън Дъфилд, Акива Голдсман, Марк Бомбак
Продуцент: Люси Фишър
Музика: Джоузеф Трапанийз
По книгата на: Вероника Рот
Оператор: Флориан Балхаус
Copyright © 2024 Dir.bg.