Събирач на трупове

Corpse Collector

България | 2015г | 114 минути | Драма , Комедия , Трилър | Официален сайт
- 3.7/10

За филма

В разпространение от: 07.03.2015
Премиера в България: 26.02.2016
Производител: Меджик Шоп
Разпространител: Purple Rain
Награди и номинации: Награда за най-добър сценарий на 33 Фестивал на българския игрален филм "Златна роза" - Варна 2015 г.

Режисьорски дебют на Димитър Димитров в пълнометражното кино, в жанра "черна комедия".

Един мъж трябва да мине през ада на любовта, за да открие истинската любов. Ицо (Стоян Радев) кара линейка, с която събира трупове в София. Той се влюбва в Катя (Теодора Духовникова), но тя пък е метреса на гангстер... Ицо убива своя съперник и така си разчиства сметките със злото в своето детство.

Неочаквано той открива, че Катя също е обсебена от злото, а истинската любов е другаде.

Сюжет:
Ицо работи в специална линейка, наречена „трупарка“. Неговата работа е да събира телата на наскоро починали и да ги кара в моргата. Негови „клиенти“ са всички жертви на убийства, самоубийства или бездомни хора, умрели поради неблагоприятните условия на живот. Той се сблъсква със суровата смърт всеки ден в компанията на своя колега, шофьора „Авера“ (Стефан Щерев).

Авера и Мими (Лидия Инджова), хубава и мила служителка в моргата, са единствените приятели на Ицо. Ясно е, че Мими харесва Ицо, но той изобщо не й обръща внимание. Като дете е имал грижовна майка, която обаче понякога е била доста груба и садистична към него. Ето защо Ицо харесва само жени, които го измъчват. Точно като Катя – много привлекателна жена на годините на Ицо. Тя има 14-годишен син, Марио, от предишна връзка. Марио показва истински талант в изящните изкуства, но липсата на пари ограничава възможността му да се учи и развива.

Ицо се сприятелява с момчето и се влюбва отчаяно в Катя – не само заради красотата й, но и заради мистериозната й личност. Тя е любовница на мафиотския бос Роко (Михаил Билалов) - безмилостен убиец, превърнал се в политик.

Стефан Щерев:
„Филмът ще ви разсмее, разплаче и накара да се замислите. Радвам се, че в киното все повече се дава плът на младите режисьори като Митко, които имат много какво да покажат и разкажат. Преди снимките се срещнахме с реалните хора, които вършат тази работа - и да, наистина труповете се събират с бус!“

19 София Филм Фест - прожекция на 07.03.2015 г.
23 фестивал "Любовта е лудост" Варна - прожекция на 27.08.2015 г.
33 фестивал "Златна роза" Варна - прожекция на 08.10.2015 г.

Кастинг

Режисьор: Димитър Димитров
В ролите: Теодора Духовникова, Михаил Билалов, Лидия Инджова, Стефан Щерев, Стоян Радев
Сценарист: Марин Дамянов
Продуцент: Георги Николов
Музика: Георги Стрезов
Оператор: Борис Славков
Copyright © 2024 Dir.bg.