Крийд: Сърце на шампион

Creed

САЩ | 2015г | 132 минути | Драма , Спортен | Официален сайт
- 8.3/10

За филма

В разпространение от: 25.11.2015
Премиера в България: 01.01.2016
Производител: MGM, New Line Cinema, Warner Bros.
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Номинация за Оскар 2016 г. (Силвестър Сталоун)
Златен глобус 2016 г. (Силвестър Сталоун)
Награда "Ново поколение" от Асоциацията на филмовите критици в Лос Анджелес 2015 г. (за режисьора Райън Куглър)
Най-добър актьор - Национално сдружение на кинокритиците в САЩ 2016 г. (Майкъл Б. Джордан)

Роки Балбоа, безспорно най-известният боксьор в 7-ото изкуство, се завръща на големия екран за 7 път в този спин-оф, за да докаже, че 40 години след премиерата на първия филм все още може да спечели сърцата на зрителите.

Аполо Джонсън (Майкъл Б. Джордан) не познава известния си баща, световния шампион в тежка категория Аполо Крийд, починал преди неговото раждане. Не може да се отрече обаче, че боксът е в кръвта на младежа. Адонис се отправя към Филаделфия, където някога се е състоял легендарният мач между Крийд и тогава начинаещия, но корав боксьор Роки Балбоа.

С пристигането си Адонис се заема да открие Роки (Силвестър Сталоун) и да го убеди да му стане треньор. Макар Роки да настоява, че завинаги е слязъл от ринга, все пак вижда у Адонис силата и непоколебимостта, характерни за Крийд – заклетия враг, превърнал се най-близкия му човек. Съгласява се да стане треньор на Аполо, въпреки че се бори с противник, много по-смъртоносен от противниците на ринга.

С легендарния боксьор в своя ъгъл, младият боец получава шанс да се бори за световната титла. Но дали освен физическата сила, притежава душата и сърцето на шампион?

Свързани новини

Анимационни фаворити в началото на сезона на кинонаградите Номинациите за Златен глобус 2016 Скринингите на Завръщането и Омразната осморка - извор на колосално пиратство Режисьорът на "Крийд" поема "Черната пантера" на Марвъл Теса Томпсън във филма на Алекс Гарланд, „Анихилация” "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар Томас Нюман с 89-та номинация за Оскар, осем актьори - с 1-ва Раздадоха наградите ”Изборът на критиците” Майкъл Б. Джордан в римейк на „Аферата Томас Краун” Връчиха Оскарите, списък на наградените Алисия Викандер ще бъде новата Лара Крофт Форест Уитакър влиза в "Черната пантера" Първи трейлър на "Черната пантера" Сталоун става режисьор на "Крийд 2" Още за новия трейлър на "Черната пантера" Не Сталоун, а Стивън Кейпъл ще режисира "Creed 2" Флориан Мутреану в „Крийд II“ Lionsgate отново премести "Робин Худ", този път за ноември Теса Томпсън в новите „Мъже в черно“ През септември започват снимките на "Рамбо" 5 „Кобра“ се завръща

Кастинг

Режисьор: Райън Куглър
В ролите: Силвестър Сталоун, Марк Рино Смит, Ханс Мареро, Майкъл Б. Джордан, Греъм Мактавиш, Теса Томпсън, Филиша Рашад
Сценаристи: Райън Куглър, Ерън Ковингтън
Продуценти: Робърт Чартоф, Уилям Чартоф, Силвестър Сталоун
Музика: Лудвиг Гьорансон
Оператор: Мариз Алберти
Copyright © 2024 Dir.bg.