Операция Ескобар

The Infiltrator

Великобритания | 2016г | 127 минути | Биографичен , Драма , Криминален , Трилър | Официален сайт
- 7.3/10

За филма

В разпространение от: 13.07.2016
Премиера в България: 18.11.2016
Производител: Good Films, Broad Green Pictures
Разпространител: Лента

По едноименната автобиографична книга ("The Infiltrator: My Secret Life Inside the Dirty Banks Behind Pablo Escobar's Medellin Cartel", 2009 г.) на американския бивш федерален агент и днешен собственик на детективска агенция и международен експерт по пране на пари Робърт Мейзър (Robert Mazur).

Служител на американските митници попада на схема за пране на пари, в която участва колумбийският наркобарон Пабло Ескобар. Това е истинската история на Робърт Мейзър (Брайън Кранстън), който ще се изправи срещу най-могъщия в историята наркокартел.

Агент Мейзър успява да осъществи една от най-големите операции под прикритие на всички времена, внедрявайки се в картела Меделин, където остава близо 2 години. Една грешна стъпка, една дума, едно изречение може да му струват живота във всеки един момент.

Като агент под прикритие ("инфилтратор") той отрано разбира, че за да хване тези типове тряба да следва парите, а не наркотиците. В резултат на работата му са заловени над 1 500 тона кокаин и са наложени глоби и конфискации в размер на 600 милиона долара. Повдигнати са обвинения срещу 85 наркобарони и корумпирани банкери. Рухва и банката, през която са изпирани парите. По операцията са работили над 2 000 души, но единственият, който пряко е общувал с хора в картела, е Мейзър.

Динамичен трилър с великолепна актьорска игра, бърз диалог и неочаквани обрати.

Снимките са осъществени във Великобритания и САЩ.

Кастинг

Режисьор: Брад Фърман
В ролите: Джейсън Айзъкс, Даян Кругър, Джон Легуизамо, Брайън Кранстън, Симон Андреу, Олимпия Дукакис, Джулиет Обри, Бенджамин Брат, Джоузеф Гилгън, Ейми Райън, Рубен Очандиано, Саид Тагмауи
Сценарист: Елън Фърман
Продуценти: Пол Бренън, Брад Фърман, Мириам Сегал
Музика: Крис Хейджиън
По книгата на: Робърт Мейзър
Оператор: Джошуа Рейс
Copyright © 2024 Dir.bg.