Deepwater Horizon: Море в пламъци

Deepwater Horizon

САЩ | 2016г | 115 минути | 4DX , IMAX , Драма , Екшън , Трилър | Официален сайт
- 9.5/10

За филма

В разпространение от: 28.09.2016
Премиера в България: 30.09.2016
Производител: Di Bonaventura Pictures, Lions Gate Entertainment, Participant Media, Summit Entertainment
Разпространител: Лента

По действителен случай. Вдъхновен от драматичната история за експлодирането на нефтодобивната платформа "Deepwater Horizon", филмът е въздействащ разказ за най-големия разлив на нефт в американската история.

Екологичното бедствие се случва на платформата за добив на нефт, отдадена на лизинг на British Petroleum и експлодирала на 20 април 2010 г. в Мексиканския залив. Съоръжението потъва 36 часа по-късно - на 22 април, след опустошителен пожар. Филмът разкрива истинската история и часовете преди и след експлозията, довела до смъртта на 11 работника и 17 ранени от общо 126 човека екип.

Изтеклият нефт във вoдитe нa зaливa довежда до безпрецедентно зaмъpcявaнe и екологична катастрофа с дълготрайни последици.

В драматичния екшън Марк Уолбърг се превъплътява в Майк Уилямс – главен техник на платформата. В ролята на съпругата му влиза Кейт Хъдсън. В лентата тя се снима за първи път с втория си баща – Кърт Ръсел.

Това е вторият филм на режисьора Питър Бърг, вдъхновен от истински събития след „Самотният оцелял“ (2013), в който Марк Уолбърг също е в главната роля.

Кастинг

Режисьор: Питър Бърг
В ролите: Кърт Ръсел, Дилън О'Брайън, Марк Уолбърг, Джина Родригес, Джон Малкович, Кейт Хъдсън, Итън Суплий
Сценаристи: Матю Карнахен, Джей Си Чандър, Матю Санд
Продуцент: Лоренцо ди Бонавентура
Музика: Стив Джаблонски
Оператор: Енрике Чедиак
Copyright © 2024 Dir.bg.