Денят на независимостта: Нова заплаха

Independence Day: Resurgence

- 7.2/10

За филма

В разпространение от: 22.06.2016
Премиера в България: 24.06.2016
Премиера на DVD: 24.10.2016
Производител: 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс

Продължението на катастрофичния филм се разгръща с глобален катаклизъм в невиждани мащаби. Следващата епична история ни поднася една глобална катастрофа.

С помощта на възстановена извънземна техника, земните нации са създали глобална защитна военна програма, с която да пазят планетата. Но нищо не може да ги подготви за развитата и безпрецедентна сила на извънземните... Само находчивостта на неколцина смели мъже и жени може да спаси света от гибел.

Един извънземен космически кораб със суперструктура, необхватен размер и собствено гравитационно поле нанася опустошителни щети на цялата планета. Корабът запалва възпламенителен облак, който се простира из цялото небе, спуска се над Сингапур и го обгръща в тъмнина, след което всичко, абсолютно всичко се вдига над земята от невидима сила и е въвлечено в разрушителна вихрушка. В друга точка от света Дубай буквално пада върху Париж, като най-високата сграда в света - кулата Бурж Халифа - се разпада етаж след етаж върху Айфеловата кула. После гигантски Буда се врязва в Биг Бен и огромното виенско колело в Лондон с трясък се разбива в Темза. А гигантски писти за кацане на извънземни кораба се плясват в Атлантическия океан. В коя част от него ли? Из целия океан!

Филмът е неумолима сила, прекрачваща всякакви граници, допълнена с лек хумор, който не е типичен за този жанр. „Този филм е толкова по-голям от първия", казва Джеф Голдблъм, който отново е в ролята на учения и световен спасител Дейвид Левинсън, - "но е важен също духът на забавление, чудесата и възхищението."
Сценаристът Никълъс Райт отбелязва: "Има прекрасен ритъм – напрегнат екшън, последван от разтоварващ хумор и тогава емоционално подчертаване", а колегата му Джеймс Удс добавя: "Драматичните моменти и зрелищата изпъкват много по-добре, ако са подкрепени с хумор и страхотни герои".

Всичко започва през един летен ден на 1996 г., когато без никакво предупреждение се случи нещо необикновено. Всички погледи се обърнаха нагоре и въпросът дали сме сами във Вселената най-накрая намери своя категоричен отговор. В рамките на няколко минути животът на всеки човек на Земята се промени завинаги. Бе заложена на карта съдбата на нашата планета и думите „Денят на независимостта" придобиха един изцяло нов смисъл. Това вече не е само американски празник, това е денят, когато се ознаменува обединението на целият свят срещу извънземния враг.

Вследствие на войната от 1996 г., половината от населението на Земята е унищожено. Човечеството никога не е било толкова близо до изчезване. Оцелелите от извънземната атака започват да възстановят нашия свят и никога не забравят загиналите. Те ще запомня завинаги, че единството е нашата най-голяма сила. С изключение на малка падина в Конго, Африка, извънземната заплаха е неутрализирана и светът започва да се възражда от пепелта. Реконструкцията стартира веднага и паметниците и забележителностите на най-големите градове бавно се възстановяват до предишната си слава.
Почти състоялото се унищожение на човечеството има неочаквано благоприятен ефект: вековните конфликти и политическо недоверие са изчезнали и се създава безпрецедентно сътрудничество между народите. С помощта на усвоената извънземна технология, нациите по света обединяват усилията си през последните две десетилетия да изградят огромна отбранителна програма за защита на нашата планета от космически нашественици. Програмата ESD (Earth Space Defense) с директор Дейвид Левинсън (Джеф Голдблъм) служи като система за ранно предупреждение и обединена глобална отбранителна единица.

По време на първите тестови полети на новите хибридните изтребители на ESD неизвестна неизправност причинява преждевременната смърт на командир Стивън Хилър (Уил Смит). Проявената изключителна храброст на Хилър във войната от 1996 г. го превърна в световна икона. Той поведе директната атака срещу извънземния кораб-майка и победи врага. След края на войната той оцеля, заедно със съпругата си Жасмин (Вивика Фокс) и сина им Дилън.

След години изследвания и разработки на учени по целия свят, ESD представи следващото поколение хибридни превозни средства и оръжейни системи. Един от най-открояващи се кораби е Н-8 (глобален отбранителен хибриден изтребител), който разполага с безпрецедентна скорост, маневреност и атакуващ потенциал, използвайки антигравитационни двигатели, противооръжия въздух / космос и други въоръжения.

Когато президент Ланфорд (Сила Уорд) - първата жена на тази висок пост - се захваща с работа, учени и инженери продължават да усъвършенстват хибридната технология и да обучават още по-напреднали бойци и защитни системи. Кулминацията на 20-годишната подготовка за очакваната инвазия наближава. Но сме се подготвили достатъчно? Защото нашествениците също са готови за ново нападение...

Кастинг

Режисьор: Роланд Емерих
В ролите: Шарлот Генсбур, Вивика Фокс, Джеф Голдблъм, Лиъм Хемсуърт, Сила Уорд, Уилям Фиктнър, Майка Монро, Джоуи Кинг, Бил Пулман, Джъд Хърш, Джеси Ъшър, Анджела Юнг, Брент Спайнър, Патрик Есприт, Гбенда Акинагбе, Никълъс Райт, Деобиа Опарей
Сценаристи: Картър Бланчард, Джеймс Удс, Никълъс Райт
Продуценти: Дийн Девлин, Роланд Емерих, Харалд Клозер
Музика: Харалд Клозер, Томас Ванкер
Оператор: Маркус Фьордерер
Copyright © 2024 Dir.bg.