Часът на героите

The Finest Hours

САЩ | 2016г | 117 минути | 3D , 4DX , IMAX , Драма , Исторически , Трилър | Официален сайт
- 7.4/10

За филма

В разпространение от: 21.01.2016
Премиера в България: 05.02.2016
Производител: Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По едноименната документална книга ("The Finest Hours: The True Story Behind the US Coast Guard's Most Daring Rescue", 2009 г.) на Кейси Шърман и Майкъл Тоугиас.

Бреговата охрана организира смела спасителна операция във водите на залива Кейп Код, след като два петролни танкера катастрофират при силна буря.

На 18 февруари 1952 г. се заражда един от най-мощните урагани, удряли източното крайбрежие на САЩ. Той буквално разцепва на две танкерите Fort Mercer и Pendleton.

Началникът на Бреговата охрана в Чатъм (Ерик Бана) изпраща на спасителна мисия моторизирана дървена спасителна лодка с екипаж от четирима души, начело с капитан Уебър (Крис Пайн). Въпреки повредения компас, ниските температури, нулевата видимост, 20-метровите вълни и ураганните ветрове, екипажът не се отказва, като успява да спаси над 30 от бедстващите моряци, хванати в капан на борда на бързо потъващия Пендълтън. Спасителната операция е една от най-смелите и вдъхновяващи в историята на Бреговата охрана на САЩ.

Една епична история за смелост, жертвоготовност, решителност и, разбира се, любов. Една прослава на човешката воля като най-силното оръжие.

“Това е една обикновена история за няколко души, които имат определена професия, която в този конкретен ден ги отвежда на най-опасното място,” споделя Крис Пайн. - “Не са го направили за слава, просто са си вършели работата".

Кейси Афлек добавя: „Това е една истинска история за истински хора и на какво са способни те и как спасяването на своя и чуждия живот им помага да разберат и оценят собствената си сила”.

Кастинг

Режисьор: Крейг Гилеспи
В ролите: Крис Пайн, Бен Фостър, Рейчъл Броснахен, Ерик Бана, Кейси Афлек, Ейбрахам Бенруби, Кайл Галнър
Сценаристи: Скот Силвър, Пол Тамаси
Продуцент: Дороти Офиеро
По книгата на: Кейси Шърман, Майкъл Тоугиас
Оператор: Хавиер Агиресаробе
Copyright © 2024 Dir.bg.