Повелителят на кухнята

Burnt

САЩ | 2015г | 101 минути | Драма | Официален сайт
- 8.3/10

За филма

В разпространение от: 22.10.2015
Премиера в България: 23.10.2015
Производител: 3 Arts Entertainment, Double Feature Films, The Weinstein Company
Разпространител: Форум Филм България

Адам Джоунс (Брадли Купър) е англичанин и главен готвач в Париж, носител на 2 звезди Мишлен - невероятно талантлив, но и не по-малко луд и темпераментен. Той е истинска рокзвезда в света на кулинарията, но унищожава кариерата си с наркотици и надменно поведение на примадона.

След като преживява личен катарзис и се "изчиства", успява да загърби лошите навици, Адам се завръща в Лондон. Той е решен да се реваншира, да възвърне предишните си позиции като се насочва към топ ресторант. Целта му е заведението да спечели заветните "3 звезди" на Мишлен.

След това ще може да помисли и за своя собствена кухня... но ще трябва да даде всичко от себе си, включително към красивата Хелийн (Сиена Милър).

Самият Брадли Купър е доста запален готвач-любител, за ролята си черпи опит от култовия шотландец Гордън Рамзи. Сценарият е дело на англичанина Стивън Найт ("На един черпак разстояние", 2014).

Снимките на филма са осъществени в три лондонски ресторанта, както и в Ню Орлиънс, САЩ.

Прожекция на София Филм Фест: 27.03.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Джон Уелс
В ролите: Брадли Купър, Сиена Милър, Алисия Викандер, Джейми Дорнън, Лили Джеймс, Ума Търман, Сара Грийн, Даниел Брюл, Ема Томпсън, Омар Си, Павлина Андреевска
Сценарист: Стивън Найт
Продуценти: Майкъл Шамбърг, Стейси Шер
Музика: Роб Саймънсен
Оператор: Адриано Голдман
Copyright © 2024 Dir.bg.