Лив Шрайбър и Наоми Уотс в нова боксова сага

08.10.2015 г.
Лив Шрайбър и Наоми Уотс в нова боксова сагаПродуцентските къщи "Mandalay Sports Media" и "Campbell Grobman Films" стартират снимките на "Кървящия" ("The Bleeder") този месец в Ню Йорк, съобщава Дедлайн.

Лив Шрайбър, чиято популярност нарасна неимоверно с хитовия сериал на Showtime "Рей Донован" и получи по две номинации за Златен глобус и Еми, ще изиграе ролята на боксьора в тежка категория Чък Уепнър. Наоми Уотс пък ще изиграе жена му Линда. 47-годишният канадец Филип Фалардо, направил през 2011 г. номинирания за Оскар "Мосю Лазар", ще режисира по сценария на Джеф Фойърцийг, Джери Стал и Майкъл Кристофър.

Лив Тайлър и Наоми Уотс играха заедно в "Цветният воал" през 2006 г., а към тях сега ще се присъедини и Кристина Хендрикс от сериала "Момчетата от Медисън Авеню".

За Тайлър ролята е сбъдване на негова мечта, да изиграе Уепнър - търговец на алкохол от Ню Джързи и боксьор, който през 1975 г. на 35 се бие срещу Мохамед Али веднага, след като Али шокира целия свят, като успява да си върне титлата от непобедимия Джордж Форман в Заир. Уепнър дава много пари, за да може за първи път да тренира пълноценно в иначе незабележителната си кариера на ринга, възползва се максимално от единствения си шанс - и за всеобща изненада става третият човек, изпратил Али в нокдаун, в девети рунд.

Уепнър губи мача с технически нокаут секунди преди края на 15-ти рунд, но става народен герой и - според някои - вдъхновява Силвестър Сталоун за сценария на "Роки", в който Уепнър се опитва да се справи с внезапната си слава на победител.

Поне от пет години насам Лив Шрайбър иска ролята. В момента той е на екран в сниманата миналата година биографична драма "Жертва на пешка" ("Pawn Sacrifice"), в която играе руския майстор Борис Спаски, следва роля на редактор в "Спотлайт", посветен на скандал с католическата църква в Бостън.

Шрайбър е и продуент на "The Bleeder" заедно с още четирима продуценти, като един от тях - Майк Толин, заедно със сценариста Фойърцийг, още преди десетилетие са закупили правата върху биографията на Уепнър, като междувременно са направили и документалния телевизионен филм "Истинският Роки" ("The Real Rocky", 2011 г.).

Като боец, Уепнър не е толкова известен с атаките си, колкото с голямото си сърце и способността да поема удари. Силвестър Сталоун отдавна отрича, че Уепнър е прототип на неговия герой Роки, стоящ в основата на актьорската му кариера, но след като Уепнър завежда съдебно дело, двамата със Сталоун стигат до извънсъдебно споразумение.

Независимата лента идва сред други боксови филми като "Обратен гард" с Джейк Джиленхол и още две биографии на актуални боксови легенди. В американо-панамския "Ръце от камък" ("Hands of Stone", 2016) ще видим Едгар Рамирес като Роберто Дуран, а Робърт Де Ниро - като неговия треньор и ментор. "Bleed For This" (2016) е с Майлс Телър в главната роля на американския шампион в три категории Вини Пазиенза.
Copyright © 2024 Dir.bg.