Съкращения в "Уайнстийн", персоналът се свива до 200 души

16.11.2015 г.
Съкращения в Продуцентската компания на Боб и Харви Уайнстийн - "The Weinstein Co." (TWC) ще премине през кръг от съкращения тази седмица, съобщава The Hollywood Reporter. Между 40 и 50 служителя, главно от филмовия отдел, ще бъдат засегнати. Според източници на изданието, новината за лейофите ги е изненадала в неделя. След тях, в компанията ще останат около 200 служителя.

"По този начин смятаме да разраснем нашия бизнес", съобщил на "Варайъти" Главният оперативен директор Дейвид Гласър. Компанията преминава през период на турбуленция, след като през изтеклата година я напуснаха някои от ключовите й лидери - като шефовете на иновативния бутиков лейбъл на TWC "Radius" Том Куин и Джейсън Джаниго, шефът на маркетинга Стивън Бруно и президентът на направление "телевизия" Мерил Постър. Старшият вицепрезидент производство, Джули Рапапорт, също предпочете нова позиция в "Amazon Studios" преди седмица.

Самият Гласър е бил "на ръба" да напусне през лятото, но през септември подписа нов договор, който му осигури поста Президент и Главен оперативен директор на компанията до 2018 г.
"Уайнстийн" не привлече нови служители за освободените позиции, но пък повиши в длъжност сегашни свои служители.

Сътресенията около съкращенията идват в момент, когато "Уайнстийн" изкарва поредните си заглавия, които ще претендират за престижни награди - като романтичната драма "Carol" на Тод Хейнс, вече получила две награди и номинация за Златна палма от Кан тази година, с участието на Руни Мара (най-добра актриса от Кан) и Кейт Бланшет, както и "Омразната осморка" на Куентин Тарантино. Тарантино междувременно успя да затъне в блатото на собствените си изказвания срещу полицията, което може да повлияе и на зрителския интерес към неговия уестърн. И Боб, и Харви Уайнстийн са изпълнителни продуценти на лентата и вече изпитват затруднения с общественото мнение, при това - след трудна година за TWC в боксофиса. В това число е и скорошната липса на зрители за "Повелителят на кухнята" с Брадли Купър.

Освен ограниченото разпространение на "Carol" на 20 ноември в селектирани киносалони в САЩ и дебюта на "Омразната осморка" по Коледа с ексклузивни 75-мм прожекции на 100 екрана, следващото заглавие на The Weinstein Co. е биографичният "The Founder" с Майкъл Кийтън (ноември 2016 г.), в който актьорът ще изиграе основателя на империята на "Макдоналдс", бизнесмена и филантроп Рей Крок (1902 - 1984 г.). На 4 декември тази година е и американската премиера на "Макбет", чийто местен дистрибутор е The Weinstein Co.

Основаната през 2005 г. мултимедийна продуцентска и дистрибуторска компания е базирана в Ню Йорк. Братя Уайнстийн я създават при напускането си от Miramax Films, които също те са съосновали през 1979 г.

На снимката: продуцентът Харви Уайнстийн
Copyright © 2024 Dir.bg.