Дженифър Лорънс с режисьорски дебют

27.11.2015 г.
Дженифър Лорънс с режисьорски дебютЗа по-малко от една година 25-годишната носителка на „Оскар” Дженифър Лорънс вероятно ще бъде номинирана за изпълнението си в „Джой” на Дейвид О. Ръсел, приключи участието си в суперуспешната сага „Игрите на глада”, заклейми сексизма в Холивуд, написа сценарий с Ейми Шумър и ето че сега е готова и да седне и на режисьорския стол, коментира онлайн списанието Deadline.

„Откакто искам да стана актриса, искам и да режисирам", обяснява тя. – "Но не говоря за това, защото предпочитам просто да го направя!”

Тя се е спряла върху заглавието „Проектът Делириум” („Project Delirium”) - статия на журналиста Рафи Хачадурян в сп. „Но Йоркър” от 17.12.2002 г. за военните доктори, които са експериментирали с химически субстанции върху войници в годините на Студената война. Историята е за военната кариера на полковник Джеймс Кечъм, психиатър по образование. Опитите са продължили през 60-те и 70-те години с използването на наркотици като LCD, както и на нервни агенти като VX и BZ.

Продуценти ще бъдат Лорънс със своята приятелка и асистент от "Игрите на глада" Джъстин Шароки, както и известният с дяловете си в редица продуцентски компании Тод Уагнър и Бен Косгроув ("Примката"). Джен Ло не възнамерява да играе в този филм.

От следващата седмица започва да се търси сценарист, който да адаптира сюжета за кино.
Copyright © 2024 Dir.bg.