Рон Хауърд ще режисира психо-мистъри по още ненаписан роман

28.11.2015 г.
Рон Хауърд ще режисира психо-мистъри по още ненаписан романDeadline Hollywood и Варайъти съобщиха днес, че Рон Хауърд е определен от Universal Pictures за режисьор на филмовата адаптация на романа “The Girl Before” ("Момичето преди") от Джей Пи Дилейни. Смята се, че Дилейни е творчески псевдоним на британския автор, роден през 1962 г. в Уганда - Тони Стронг.

Книгата ще бъде публикувана едновременно в САЩ и Великобритания през есента на 2016 г. от "Penguin Random House" (Ню Йорк) и "Quercus" (Лондон). Единственото, което се знае за романа е, че той ще бъде психологически трилър - натрапчив портрет на най-сенчестите нюанси на маниакалността. Историята е за травматизирана жена, влюбила се в къща и в мъжа, който е проектирал сградата с минималистичен дизайн. В един момент жената разбира, че три години по-рано друга жена е загинала в тази къща.

Продуценти на кинолентата в жанра мистерия ще бъдат  "Michael De Luca Productions" (Майкъл Де Лука) и "Imagine Entertainment" (Рон Хауърд, Брайън Грейзър и Ерика Хъгинс), като всяка от продуцентските къщи излъчва и по един изпълнителен продуцент, съответно Елишия Холмс и Тайлър Майкъл.

Universal Pictures са закупили правата за екранизация на книгата, чиито първи 50 страници ще излязат още тази година преди Коледа - като ексклузивен семплър. Преди това, на 14 октомври т.г.,  английската агенция за таланти "United Agents", в чийто каталог е авторът на романа, продаде правата за публикуването му на книжния панаир във Франкфурт. Quercus ги преоткупиха от "Random House" за Великобритания и Общността на нациите (т.е. за още 53 държави), за Финландия ги купи издателство "Otava", последва Дания (Lindhardt & Ringhof), Холандия (Cargo/De Bezige Bij), Франция (Fayard), Гърция (Psichogios), Израел (Yedioth на иврит), Исландия (Forlagid), Япония (Hayakawa), Норвегия (Cappelen Damm), Португалия и Бразилия (Intrínseca и Grupo Editorial Unipessoal), Испания (Grijalbo/PRHGE, вкл. на каталански език), Швеция (Bonnier), Русия (AST), Канада (Doubleday). В развитие са пъблишерски аукциони за правата на издаване на книгата в Чехия, Германия, Унгария, Италия, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

Рон Хауърд (на снимката) е носител на два Оскара за "Красив ум" и на две номинации за Оскар - за "Фрост/Никсън". Златен глобус притежава от 1978 г. за тв сериала "Happy Days", има и 4 номинации за наградата - една от 1977 г. като актьор и три като режисьор ("Аполо 13" 1975, "Красив ум" 2001 и "Фрост/Никсън" 2008). Има 5 номинации от Британската академия, номинация за Златна мечка от Берлин, номинация от Австралийския филмов институт, множество награди и номинации от кинофестивали. Известен е още и с мистериите "Шифърът на Леонардо" (2006) и "Ангели и демони" (2009). Хауърд режисира и продължението на "Шифъра" - "Ад" ("Inferno") по Дан Браун с Том Ханкс, Фелисити Джоунс и Бен Фостър, чиято премиера е през октомври 2016 г. Само след седмица предстои да видим работата на режисьора и в мистерията "В сърцето на морето".

Продуцентът на “The Girl Before” Майкъл Де Лука е продуцент и на “Inferno”, както и на сензационния франчайз на Universal от началото на 2015 г. "Петдесет нюанса сиво".
Copyright © 2024 Dir.bg.