Рийз Уидърспун ще разкаже историята на „Барби”

30.11.2015 г.
Рийз Уидърспун ще разкаже историята на „Барби”Компанията на Рийз Уидърспун "Пасифик Стандард" е купила правата за филмирането на книгата „Барби и Рут: Историята на най-известната кукла в света и жената, която я създаде” от американската писателка Робин Гърбър.

Книгата е от 2010 г. и ни запознава в Рут Хендлър, чиято кукла не само променя историята на индустрията, но и предизвиква дебат за ролята на жената в обществото.

Хендлър се вдъхновила да създаде Барби, защото дъщеря й Барбара си играела с хартиени кукли, които не можела да облича с дрешки.

Хендлър открила чуждестранна играчка, която трансформирала в Барби, а компанията на съпруга й – "Mattel" произвела първата кукла през 1959 г. През 70-те Барби е хит на пазара, но в последните години заради нарастващата конкуренция и обвиненията срещу пропорциите на тялото на куклата, продажбите западат.

Това е втори проект на Уидърспун, свързан с куклата Барби, след двата филма "Професия блондинка" от 2001 и 2003 г. - но новата идея е далеч по-задълбочена. Уидърспун ще продуцира с партньорката си Бруна Папандреа - книгата все още не е превърната в сценарий; не е известно и дали Уидърспун ще изиграе ролята на Рут Хендлър. На всичко отгоре, името на носителката на Оскар се споменава и като една от възможностите да изиграе ролята на Барби в паралелен проект, продуциран от Sony по сценарий на Диабло Коуди - псевдоним на 37-годишната Брук Бюсей (сценариите на "Рики и Флаш: Рокендрол майка", "Страстите на Дженифър", "Джуно"). Това означава, че на хоризонта се появяват два Барби-филма!
Copyright © 2024 Dir.bg.