“Не мога да повярвам, че станах част от всичко това!” - Розамунд Пайк

“Не мога да повярвам, че станах част от всичко това!” - Розамунд ПайкЗавършилата образованието си в Оксфорд Розамунд Пайк е само на 22 г., но вече си е извоювала репутацията на изтънчена театрална и телевизионна актриса. Сега дебютира  в киното в главната рола на ледено-студената Миранда Фрост. По повод получаването на ролята тя казва, “Никога не съм получавала такъв адреналинов душ при получаването на роля.”

“Това е първият ми игрален филм”, продължава Пайк. “Фактът, че е филм за Джеймс Бонд, прави положението още по-изнервящо. Разбираш, че носиш отговорността да пресъздадеш още една фантастична Бонд- героиня и трябва да оправдаеш всички очаквания. Но това е прекрасно вълнение”.

Пайк описва героинята си като “сериозен противник”.  “Фрост е олимпийска шампионка по фехтовка, а всеки, който има мотивацията и дисциплината, за да стигне до това ниво, има много добра самопреценка”, казва тя. “Освен това Фрост притежава и естествената агресия, необходима на един олимпийски шампион, за да побеждава. За добро или зло, тя иска да побеждава във всичко, с което се заеме.”

Пайк казва за съвместната работа с Пиърс: “Научих много и се забавлявах много. Той е абсолютен професионалист”. Относно задължителните любовни сцени: “Надявам се, че любовните сцени ще изглеждат толкова страстни и вълнуващи, колкото очаквате. Това беше нещо ново за мен, но Пиърс беше страхотен и много ми помогна. Улесни ме много като ми разказа за своите първи любовни сцени в киното. Нещо като сексуалните случки, с които хората не се хвалят”, смее се тя. “Това наистина помогна да разчупим леда”.

По време на снимките, Пайк била впечатлена от неотслабващата сила на  Бонд-поредицата. “Това е четиридесетата годишнина”, казва тя, “Майкъл Уилсън и Барбара Броколи са признати от филмови институции като BAFTA (‘Специална награда за 40 години Джеймс Бонд филми’) и Обществото на лондонските кино-критици. Когато сте на някоя от тези церемонии и ви покажат монтирани откъси от Бонд-филмите, всичките тези ключови феноменални моменти минават пред очите ви и си казвате, ‘Господи, не мога да повярвам, че сега и аз съм част от всичко това!’ Това е толкова вълнуващо!”

Също като Стивънс, Пайк трябвало да тренира фехтовка за ролята, но освен това и да се научи да борави с огнестрелно оръжие. “Никога преди това не бях държала пистолет”, казва тя. По време на подготовката за първата й сцена със стрелба, оръжейникът на филма й казал, “Ще трябва да ви помоля да спрете да се усмихвате. Така правят всички, когато стрелят с пистолет за първи път”.  Точно така и се случило. “Почувствах се като дете, което си представя, че е в Бонд-филм”, признава със смях актрисата.
На въпроса как се отнася към това, че вече е  “Бонд-момиче”, Пайк отговаря, “Винаги ще се вълнувам от това, че изиграх Миранда Фрост. Не мисля, че има много актриси, които биха се отказали от шанса да пресъздадат някоя от тези жени. Те са толкова специални. С нетърпение очаквам реакцията на публиката. Участвам в  това предизвикателство от ноември 2001 г., но то ще остане завинаги част от мен. Такива теща се случват по веднъж в живота”.
Copyright © 2024 Dir.bg.