Академията по филмово изкуство и науки с нови правила след номинациите за „Оскар”

22.01.2016 г.
Академията по филмово изкуство и науки с нови правила след номинациите за „Оскар”На 26 януари бордът на директорите на Академията по филмово изкуство и науки ще се събере и ще посвети отдавна планираната си среща на промяна на някои правила в устава си, след като се изправи срещу вълна от критики заради „твърде белите” си номинации за „Оскар”.

Според някои членове, промените могат да доведат до включване на 10 заглавия в номинациите за най-добър филм (тази година „Straight Outta Compton” не влезе сред 8-те), актьор и актриса (Уил Смит от "Шампионът" и Идрис Елба от "Beasts of No Nation" също останаха без номинация, а много членове на Академията споделиха, че просто не е имало достатъчно голям брой номинации за да почетат всеки заслужил).

Според други е добре да се премахне преференциалната система за гласуване, защото заради спецификата й дори доста популярен филм може да остане без номинации.

Според трети е добре да се преосмислят правилата за самото членство, защото резултатите от няколкото последни години показват, че „старата гвардия” диктува номинациите.
Copyright © 2024 Dir.bg.