Програма на Българско кинообщество през януари

22.01.2016 г.
Програма на Българско кинообщество през януариКиноклубовете в България с нов сезон

И през 2016 г. киноклубовте в страната ще запознават малки и големи зрители с постиженията на световното кино. Мрежата от киноклубове в страната се нарича "Българско кино общество" и обединява 6 града – София, Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора и Пазарджик.

Идеята на киноклуба е да събира хора, обичащи киното, като създаде възможност за дискусия върху филмите и образователни инициативи за най-малките зрители. Партньор на българската мрежа от киноклубове е Норвежката федерация на филмовите общества – организация с над 50-годишна история и богат филмов архив, в която участват 87 киноклуба с общо над 12 000 членове.

През януари част от програмата ще бъдат филмите „Ловът” реж. Томас Винтерберг, „Хавър” реж. Аки Каурисмаки, „Чудесата” реж. Аличе Рорвахер, както и българският „Урок” на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Най-малките зрители пък ще могат да видят специална селекция от анимационни филми от 11-тото издание на Международния студентски фестивал „Ранно пиле”.

През идните месеци предстоят и различни творчески работилници за децата, които ще ги въведат в света на киното и ще ги запознаят с изразните му средства.

Пълната програма на киноклубовете може да се проследи в сайта на Българско кино общество (filmsociety.bg), а всеки, който иска да се стане част от клуба, може да го направи, като се свърже с организаторите чрез сайта или във Фейсбук.

Залата е отбелязана в страницата на всяка прожекция.
В гр. Пазарджик - Младежки дом
Русе - Регионален исторически музей
Пловдив - клуб "Фарго" в Лъки синема
Варна - клуб "Ахат" във Фестивален и конгресен център
Стара Загора - Регионална библиотека "Захарий Княжески"
София - театрална работилница "Сфумато".
Copyright © 2024 Dir.bg.