Намери се режисьор за "Oгненият пръстен 2"

24.02.2016 г.
Намери се режисьор за Legendary Pictures намериха режисьор за дългоочакваното продължение на екшън-фантастиката отпреди три години "Огненият пръстен", съобщи изданието Дедлайн. За съжаление, това не е режисьорът на оригиналния филм Гийермо дел Торо, а телевизионният продуцент, сценарист и режисьор Стивън ДеНайт - направил сериали като "Спартак" (версията "War of the Damned" от 2010 г. и др.) за Starz!, "Daredevil" (2015) за ABC (направен по кинолентата на Марвъл "Daredevil - Дявол на доброто"), епизоди на "Dollhouse" за Fox и др.

Независимо че феновете на историята с извънземните чудовища Кайджу не са въодушевени от този избор, все пак имаме съществено раздвижване на проекта, който досега бе в мъртва точка. Вече може да се очаква, рано или късно, и определяне на начална дата на продукцията.

Сегашният сценарий за втория филм е дело на Джон Спейтс ("Когато падне мрак", "Прометей", "Доктор Стрейндж"). Спейтс пише и "Мумията" (2017 г.) на Алекс Кърцман с Том Круз и София Бутела в главните роли, както и версия на "Ван Хелсинг" с продуцент отново Том Круз.

В очаквания сюжет на "Огненият пръстен 2" ще се върнат всички оцелели герои, а - според слуховете - главната роля ще бъде получена от 18-годишната английска актриса Мейси Уилямс, която познаваме от ролята й на Аря Старк в сериала "Game of Thrones".

Предстои да видим дали много опитният ДеНайт ще компенсира уникалната визия и изключително усещане за мащаб на дел Торо. Остават и надеждите, че по някакъв начин мексиканецът все пак ще допринесе за продължението, тъй като неговата любов към света на първия филм и към създанията и героите в него бе ясно и неприкрито изразена.
Copyright © 2024 Dir.bg.