Главният герой от "Angry Birds: Филмът" е почетен посланик на Природата

20.03.2016 г.
Главният герой от По случай Международния ден на щастието, Организацията на обединените нации избра червеното пиле Ред за почетен посланик на Природата. Ред е главният герой от предстоящата анимация "Angry Birds: Филмът".

Изборът е част от кампанията #AngryBirdsHappyPlanet, чиято цел е да помогне за популяризиране на Международния ден на щастието, който се отбелязва на 20 март всяка година. Кампанията се стреми да насърчи хората по целия свят да предприемат действия и срещу промените на климата и последиците от тях.

Водещата идея на Международният ден на щастието е, че само брутният вътрешен продукт не може да е показател за богатството и благосъстояние на населението на една страна - много по-обхватен, справедлив, балансиран и устойчив начин за насърчаване на растежа и развитието по света е щастието.

След като генералният секретар на ООН Бан Ки-мун определи Ред за почетен посланик на Природата, кампанията бе представена на стотици млади хора в емблематичната зала на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Представянето включваше американските филмови звезди, озвучаващи героите в оригиналния филм - Джейсън Съдекис, Джош Гад и Мая Рудолф, както и продуцентите Джон Коен и Катрин Уиндър, които поискаха от присъстващите тяхната подкрепа "Angry Birds" да станат щастливи, като се предприемат действия, които да предотвратят  климатичните промени. Те представиха материали от „Help Red Go Green", включително обяви за обществени услуги, създадени в подкрепа на кампанията.

С участието си в #AngryBirdsHappyPlanet, физически лица могат да направят Angry Birds щастливи, а с „Help Red Go Green" имат възможност  да публикуват снимки и съобщения, за да покажат как опазват нашата планета чрез рециклиране, пестене на водните ресурси или ползване на обществен транспорт например.


За повече информация: www.angrybirdshappyplanet.com


„Angry Birds са забавлявали милиони души по целия свят, а сега са част от кампанията да направим света по-добро място" - каза генералният секретар на ООН Бан Ки-мун. - "Ние сме горди, че успяхме да убедим Ред да стане символ на Природата. Няма по-добър начин за отбелязване на Международния ден на щастието, от това нашият анимиран посланик да повиши информираността от колко голямо значение е справянето с климатичните промени, за да се създадете по-сигурно, по-устойчиво и по-щастливо бъдеще за всички."

„За нас е изключителна чест, че Ред от Angry Birds: Филмът е обявен за почетен посланик на Природата. И макар Ред да може все още да изглежда ядосан, ние знаем, че той от вътре се усмихва. Както казваме в кампанията ни „Help Red Go Green“, нищо не може да направи Angry Birds по-щастливи от запазена зелена планета. В партньорство с ООН, ние сме много радостни да допринесем за повишаване на информираността на хората по света за важни глобални проблеми като климатичните промени" - заяви Джон Коен, продуцент на анимациите "Angry Birds: Филмът" и "Аз, проклетникът".
Copyright © 2024 Dir.bg.