Комедиен хорър от поредицата "Мадеа" на върха в щатския боксофис

24.10.2016 г.
Комедиен хорър от поредицата През изминалия тридневен уикенд в САЩ, поредният режисьорски филм на Тайлър Пери - "Бум! Хелоуинът на Мадеа" ("Boo! A Madea Halloween") бе обявен за шампион от Box Office Mojo. Лентата събра $27.6 милиона от 2 260 киносалона. За брандираните с "Madea" филми, това е най-високо касово постижение от “Мадеа отива в затвора” през 2009 г.

Поредицата тръгна през 2005 г. с филма "Дневникът на една луда черна жена", чийто сценарий Пери пише по собствената си театрална пиеса от 2001 г. и в който Пери играе ролята на Мадеа. "Хелоуин" е девети филм на франчайза, предшестван от анимацията "Трудната любов на Мадеа" (2015) и игралния "Коледата на Мадеа".

На второ място е "Джак Ричър: Не се връщай", който е премиерен и в България. Героят на Том Круз е заработил $23 млн. от впечатляващия брой 3 780 кина - 1 520 екрана повече от "Мадеа". Публиката на екшъна се състои от 57% мъже и 43% жени. Трябва да се отбележи, че продължението е по-гледано от оригинала "Джaк Ричър" през 2012 г., когато премиерният уикенд е събрал 15.2 млн долара, а освен това вторият филм има подкрепа от 40 държави с допълнителни 31 млн долара - Том Круз лично подкрепи премиерата например в Берлин този петък.

За третото място с приблизително еднакви приходи се борят хорър трилърът "Ouija: Origin of Evil" на Universal Pictures (премиерен) и крими трилърът "Счетоводителят" на Warner Bros. (втора седмица) - с по $14 млн, с лек превес на хоръра.

Топ 5 се оформя с "Момичето от влака" - много добър резултат за този психо трилър, който при бюджет от $45 млн вече надмина $100 млн приходи в света.
Copyright © 2024 Dir.bg.