Вал Килмър отново отрече да е болен от рак

02.11.2016 г.
Вал Килмър отново отрече да е болен от ракВал Килмър вчера разсея слуховете за здравето си и успокои, че няма рак, както преди дни заяви колегата му Майкъл Дъглас. Слуховете за тежката болест започнаха още миналата година.

Килмър коментира, че Дъглас не е добре информиран и че последно са се виждали преди две години, когато е имал бучка в гърлото и поискал от него да го насочи към специалист. По-късно екип от университетската болница в Лос Анджелис са отхвърлили диагноза "рак".

"Все още имам подуване на езика, но се възстановявам" - уточни 56-годишният Вал.

Актьорът добави, че каквото и да е накарало Майкъл Дъглас да заяви, че е болен, той е любящ и предан приятел и не се е изказал с лошо намерение. Килмър все пак благодари за подкрепата на близки и фенове и успокои, че е здрав и много работи - за последната година направил три филма, а на четвърти е режисьор.

Носител на две номинации за награда "Сатурн" от Академията за фантастични, хентъзи и хорър филми (за "Жега" 1995 г. и за "Целувки с неочакван край" 2005 г.), както и на специалната награда на операторския фестивал "Камераимидж" от 2005 г. за "актьор със специална визуална чувствителност", Килмър е особено популярен в България с биографичната драма "Доорс", посветена на едноименната рок банда от 60-те години.

През 2014 г. той игра в три телевизионни сериала, включително като детектив в един епизод на последния осми сезон на "Осмо чувство", излъчен у нас това лято. Последната му кинороля бе в приключенския "Том Сойер и Хъкълбери Фин" (Германия - САЩ 2014), в който той изигра ролята на писателя Марк Твен. Филмът обаче бе заснет още през 2011 година. След няколко години отсъствие от екран, предстои да видим Килмър през 2017 г. в музикалната драма "Weightless" на 3-кратно номинирания за "Оскар" Терънс Малик, в компанията на Майкъл Фасбендър, Натали Портман, Крисчън Бейл, Райън Гослинг, Руни Мара, Кейт Бланшет, Бенисио Дел Торо и Холи Хънтър. Снимките на филма вече приключиха в Тексас и Мексико.

Приключиха снимките в Норвегия и на британската криминална драма "Снежният човек" ("The Snowman"), която ще бъде разпространявана догодина от "Universal Pictures". В екранизацията на едноименния роман от 2007 г. на норвежкия автор Ю Несбьо, освен Килмър, отново ще видим актьорско съзвездие - Ребека Фъргюсън, Майкъл Фасбендър, Клоуи Севъни, Джей Кей Симънс, Шарлот Генсбур, Джеймс Д'Арси.

В Манхатън актьорът приключи и снимките в независимия трилър "The Super", заснет под режисурата на младата германска надежда Щефан Рик.

Килмър обяви миналата година и собствения си проект за драма - "Марк Твен и Мери Бейкър Еди" ("Mark Twain and Mary Baker Eddy"), която той ще продуцира, режисира и в която ще играе ролята на писателя. Сценарият също е негов. Мери Бейкър Еди (1821-1910) издава книга „Науката и здравето тълкувани спрямо светото Писание”, отваря колеж, църква, издателска къща и създава вестник „Крисчън сайънс монитор” ("монитор за християнска наука"). Религиозното движение “Християнска наука” прокарва идеи за духовността и здравето, за връзката между ум, тяло и дух. И Марк Твен, и Еди се радват на огромна популярност в САЩ, като Твен често я иронизира публично. По сценария на Килмър, когато обаче Твен е насаме се вълнува от същите въпроси и вярва на Еди. Срещата между двамата е неминуема и идеологиите им се сблъскат по неочакван за тях начин... Филмовият проект на Килмър обаче е в пълен застой и засега за него няма информация за развитие, освен ще за продуцирането му ще помага организацията с нестопанска цел "Blessed Films". За тази организация той участва в техен късометражен филм ("Between Two Worlds"), предназначен за деца от подготвителните групи и посветен на индианците.
Copyright © 2024 Dir.bg.