Късометражната фантастика "Rise" с Антон Йелчин става пълнометражен филм

04.03.2017 г.
Късометражната фантастика Един от 14-те продуценти на "Възражение по съвест" - 46-годишният Брайън Оливър, заедно с Джони Лин от "Filmula Entertainment", се е захванал да направи пълнометражна версия от апокалиптичния късометражен филм "Rise" (2016 г.).
5-минутното филмче, режисирано от Дейвид Карлак, е с участието на покойния (от 19 юни миналата година) Антон Йелчин.

Действието се развива в свят, в който опитите на човек да създаде изкуствен интелект са излезли от контрол и това е довело до война между машините и хората. Оливър и Лин сами ще финансират новата лента и ще я продуцират. Двамата са получили правата от Warner Bros., където проектът е бил замислен първоначално - с идеята да се развие франчайз.

Лин е сред изпълнителните продуценти и на криминалния трилър "American Made" (разпространяван от "Universal Pictures") с Том Круз, който е в репертоара и на българския дистрибутор за месец август т.г. Оливър пък има номинация за Оскар като продуцент на "Черен лебед" 2010 г. (за най-добър филм), а сред по-известните продукции с негово участие са "Черна служба", "Билет за отвъдното" и "Еверест". Той е основател на независимото студио "Cross Creek Pictures" и в момента е ангажиран в постпродукцията на "American Made".

Джони Лин заяви, че "Брайън и аз сме ентусиазирани от възможността да изградим филмов франчайз от изключително популярния късометражен филм на Дейвид Карлак. Надявам се това да е началото на наше дългосрочно финансово и продуцентско сътрудничество".
Copyright © 2024 Dir.bg.