"Синът на София" спечели наградата за най-добър филм на Tribeca

28.04.2017 г.
След успеха на „Уестърн“, който беше селектиран в „Особен поглед“ на фестивала в Кан 2017, втора копродукция на „Чучков Брадърс“ получава световно признание.

"Синът на София" ("Son of Sofia") спечели наградата за най-добър филм ("Best International Narrative Feature") от журито на втория по големина фестивал за независимо кино в Ню Йорк, създаден от Робърт Де Ниро - Tribeca.

Вижте трейлъра (1:58 мин., на гръцки и руски език, с английски субтитри).

„Повече от всякога е важно да отбележим работата на хората пред и зад камера, които имат уникалната възможност да споделят различни гледни точки, да ни вдъхновяват, предизвикват и забавляват“, сподели по време на награждаването Джейн Розентал, съосновател на фестивала.

„Горди сме, че поредна наша копродкуция получава такова високо признание. Миналата година завършихме снимки по проекта „Снимка с Юки“. В момента завършваме снимки по проекта „Турският марш“, копродукция с Турция и сме в подготовка на „18% сиво“, който планираме да снимаме лятото“ - разказва Борислав Чучков.

* * * * * * *

За филма:

Атина 2004 година. Когато Олимпийските игри всеки момент ще започнат в страната, в която са измислени, 10-годишният Миша пристига от Русия, копнеейки за майчината си прегръдка. Това, което не знае е, че има нов гръцки баща, който го очаква с отворени обятия.

Синът на София“ е продуциран от Йоргос Карнавас и Константинос Контовракис (Heretic), Гърция. Копродуценти са Борислав Чучков и Виктор Чучков (Чучков Брадърс), България и  Яня Крали (KinoElektron), Франция.

Проектът е подкрепен от: Гръцкия филмов център, CNC, Националния филмов център, Creative Europe Media и Eurimages.
Copyright © 2024 Dir.bg.