Клинт Истууд в Кан: "Загубихме чувството си за хумор"

22.05.2017 г.
Клинт Истууд в Кан: Истууд, който след седмица ще навърши 87 години, съобщи пред възторжената си аудитория в Кан, че ще се върне към актьорството пред камера. Той проведе майсторски клас във френския фестивален град, зала Buñuel, и получи 3-минутни овации от тези, които успяха да влязат в претъпканата зала - в тълпата бе и шефът на "Warner Bros." Кевин Цуджихара, съобщава "Варайъти".

Клинт Истууд избягна политическата ситуация в САЩ, но каза, че филмът "Мръсния Хари" (1971) е бил счетен за политически некоректен и всъщност е положил началото на "политкоректността". "Убиваме себе си с това, загубихме чувството си за хумор", изтъкна той.

Последната екранна проява на Истууд бе през 2012 г. в спортната драма "Trouble with the Curve". Актьорството "понякога му липсва", но в някакъв момент планира да се върне към него.

За режисурата Истууд казва, че "Понякога инстинктът е по-добър от интелекта. Интелектуалстването или псевто-интелектуалстването може да ви отведе в задънена улица!".

"Филмът е емоционална форма на изкуство, не интелектуална".


Запитан за заглавия и режисьори, които го вдъхновяват, покрай работата си по последните проекти ("Американски снайперист" и "Съли: Чудото на Хъдсън") той не е успял да види нови филми, но наскоро е изгледал отново "Булевардът на залеза" (1950).
Copyright © 2024 Dir.bg.