Първи трейлър на "Черната пантера"

10.06.2017
Първи трейлър на Преди няколко часа бе разпространен първият тийзър-трейлър на "Черната пантера" на Marvel / Disney, чиято премиера в България е след осем месеца - на 16 февруари 2018 г. Режисира Райън Куглър, чийто втори филм "Крийд: Сърце на шампион" (спин-оф на "Роки") получи силното одобрение на критиката през 2015 г.

Вижте трейлъра (на английски език, 1:51 мин.).

Трейлърът бе разпространен по време на четвъртия финален мач от НБА между "Кливланд Кавалиърс" и "Голдън Стейт Уориърс", излъчен директно и у нас от телевизия "Diema Sport 2" между 04:00 и 06:00 ч. българско време днес. Мачът се проведе в "Quicken Loans Arena" - Кливланд, Охайо.

Героят на Чадуик Боузман - Т'Чала / Черната пантера, цар на Уаканда, бе приключил войната на супергероите в "Първият отмъстител: Войната на героите", но изпълненият с екшън първи тийзър показва, че да управляваш собствената държава е не по-малко опасно. Публиката за първи път вижда Боузман след дебюта на неговия образ миналата година във фантастиката на братя Русо - африканския герой, създаден от Стан Лий и Джак Кърби през 60-те години на миналия век (комикс №52 от юли 1966 г. на Марвъл "Фантастичната четворка", в който излиза Уаканда - измислената нация, световен лидер, разположена в североизточна Африка и родина на супергероя Т'Чала, произнасян "Тачала", първи чернокож супергерой в комиксовия мейнстрийм на САЩ).

Президентът на "Марвъл Студиос" Кевин Файги, който е и главен продуцент на филма, заяви преди година и половина в интервю за списание "Empire", че "Този филм е особено важен за киновселената на Марвъл. Имаме не само един невероятен водещ образ, но и цялата Уаканда - цяла нова постановка и култура, която да изследваме".

В новото видео зрителите се пренасят в африканското кралство, камерата лети между три огромни водопада, а Клоу (героят на Анди Съркис) е в стая за разпити с Мартин Фрийман и нарича това ""El Dorado". Това е фонът, на който тръгва и екшънът на Боузмановата "черна пантера", отбиваща въоръжени нашественици в джунглата. След това виждаме, че Боузман наблюдава разпита през прозореца... "Светът се променя" - казва гласът зад кадър, докато маскирани взривяват стаята за разпит. "Скоро ще останат само завладените и завоевателите".

В самата Уаканда кипят битки - както футуристични, така и с копия и мечове. Наративът продължава с думите "Един добър човек с добро сърце", предназначени за крал Т'Чала. "Трудно е за добрия да бъде крал". Действието се пренася към дома му, където граждански брожения заплашват да се превърнат в световен конфликт. Там към Боузман се присъединяват Лупита Нионг'о ("Междузвездни войни: Силата се пробужда"), Майкъл Б Джордан и актрисата Данай Гурира, която помним от сериала "Живите мъртви".

Лентата е и завръщане към Марвъл от страна на Мартин Фрийман (в ролята му от "Civil War") и на Анди Съркис (в ролята му от "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" 2015). Джордан играе Ерик Килмънгър - изгнаник от Уаканда, който се стреми да детронира Т'Чала, а Дора Миладже (17-годишната нюйоркчанка Шонет Рене Уилсън, родена в Гвиана) е личен телохранител на Т'Чала и шеф на специален отряд от жени-воини.

Актьорският състав е предимно тъмнокож, а сюжетът се очертава да бъде микс от екшън и политически интриги.
Copyright © 2024 Dir.bg.