Клинт Истууд намира реални герои да изиграят себе си

12.07.2017 г.
Клинт Истууд намира реални герои да изиграят себе сиНовият 39-и по ред режисьорски и 44-и продуцентски проект на Клинт Истууд след "Съли: Чудото на Хъдсън" (2016) се нарича "The 15:17 to Paris" ("Влакът в 15:17 за Париж") и в неговата предпродукционна фаза 87-годишният американец е убедил войниците Антъни Садлър, Алек Скарлатос и Спенсър Стоун да изиграят себе си в екшън драмата.

Филмът е посветен на тримата, успели да възспрат терорист на влака за Париж. Освен военните, Истууд е привлякъл и актьорите Джена Фишър, Джуди Гриър и Рей Корасани, както и още петима, които да изиграят тримата герои на младини. Сценарият на Дороти Блискъл и Джефри Стърн е написан по сюжет, разработен от самите трима войници.

Подходът в кастинга наподобява този на "Гран Торино" от 2008 г., когато редом с Истууд участваха неизвестни дотогава актьори.

Според запознати, сюжетът на новия филм - който е своеобразно продължение на "Съли" - започва от детството на тримата и преминава през тяхното приятелство, за да стигне до момента, променил живота им.

Стрелбата във високоскоростния влак "Thalys" по линията Амстердам-Брюксел-Париж се случва на 21 август 2015 г. приблизително към 17:45 ч. малко след като композицията е навлязла от Белгия във Франция. 25-годишният мароканец Аюб Ел Казани излязъл от тоалетната на вагон 12, гол до кръста и въоръжен с автомат "Калашников" и 9 пълнителя за него, плюс полуавтоматичен 9 мм пистолет "Лугер" и бутилка бензин. 28-годишен французин, чакащ за тоалетната, опитва да обезоръжи арабина, но се подхлъзва. Друг 51-годишен французин, роден в САЩ, опитва да избие автомата от ръцете на Аюб, но нападателят използва пистолета си и го прострелва във врата, след което французинът изглежда мъртъв. Автоматът на Аюб засича, след което трима американски приятели атакуват нападателя и го повалят - двама от тях са американски войници в отпуска. Това са 23-годишният тогава Стоун от ВВС, 23-годишният Садлър и 22-годишният ефрейтор Скарлатос. Въпреки съпротивата и нараняванията си, те успяват да причинят безсъзнание на Аюб чрез удари с приклада на автомата, след което 62-годишен британски пътник и френски машинист връзват ръцете му с тениска и го задържат. Според полицията става въпрос за ислямистко терористично нападение срещу 554-те пътници, въпреки че мароканецът твърди за мотив "грабеж поради глад".

Тримата американци са наградени от президента на Франция Франсоа Оланд с най-високата държавна награда - Кавалери на Легиона на честта, а в САЩ са повишени и наградени от министъра на отбраната с престижни медали.

След като се уволнява от ВВС, Спенсър Стоун предприема обществена дейност, а на 4 юни 2016 г. тримата получават наградата "Guys Choice" на кабелния канал Spike, връчена им от Клинт Истууд. Стоун, Садлър и Скарлатос успяват да напишат мемоарната книга "The 15:17 to Paris" с помощта на журналиста Джефри Стърн, издадена от издателство Perseus Books на 23.08.2016.

Снимките на филма започват всеки момент под шапката на Village Roadshow Pictures (които и съфинансират) и Warner Bros., които ще го разпространяват. Оператор е номинираният за "Оскар" Тод Стърн ("Подмяната"). Според "Варайъти", филмът е в тон с интереса на Истууд към герои от действителността - като в "Американски снайперист" и "Съли: Чудото на Хъдсън", които станаха и неговите най-големи бокс-офис хитове.
Copyright © 2024 Dir.bg.