Алфри Уудард в "Цар Лъв"

08.08.2017 г.
Алфри Уудард в 64-тодишната Алфри Уудард ("Първият отмъстител: Войната на героите") е най-новото попълнение в състава на "Цар Лъв" на Джон Фавро. Тя ще озвучи Сараби, майката на Симба (Доналд Главър). 86-годишният Джеймс Ърл Джоунс пък ще повтори ролята си отпреди 23 години, когато бе Муфаса.

В оригиналната анимация от 1994 г. за Сараби даде гласа си покойната ямайска и американска актриса и модел Мадж Синклер.

Както е известно, с озвучаващи роли вече са Сет Роугън, Били Айкнър ("Да разлаем съседите още веднъж"), Джон Оливър (британски телевизионер, озвучавал "Смърфовете") и Чиуетел Еджиофор като злодея Скар.

Сценарият за "Дисни" е написан от Джеф Нейтънсън ("Карибски пирати: Отмъщението на Салазар"), продуцира Фавро заедно с Джефри Силвър.

Снимките вървят в този момент в Лос Анджелис.

Уудард играе в номинираната тази година в Сънданс драма "Burning Sands", както и в сериала на Нетфликс/Марвъл "Luke Cage". Актрисата е номинирана за Оскар през 1984 г. за биографичната драма "Крос Крийк" (поддържаща роля) и за Златен глобус през 1993 г. за "Риба на страстта". Има множество награди и номинации за телевизионните си превъплъщения (Златен глобус 1998 г., 4 "Еми" - най-титулованата афроамериканка в историята на наградите), както и високи оценки от критиката. Омъжена е за писателя и сценарист Родерик Спенсър (на снимката горе) и има две осиновени деца. В постпродукция е филмът с нейно участие "Saint Judy", в който партнира на Комън и Мишел Монахън, а в момента се снима в главната роля на драмата "Juanita"
Copyright © 2024 Dir.bg.