Снимат продължението на мюзикъла "Mamma Mia!"

23.09.2017 г.
Снимат продължението на мюзикъла Снимките на "Mamma Mia: Here We Go Again!" започнаха вчера в Хърватия, съобщи българският партньор на Universal Pictures.

В музикалното приключение, добре познатите герои отново ще посетят приказния гръцки остров Скопелос с песните на ABBA, а към завръщащите се в продукцията актьори се присъединява и звездата от "Пепеляшка" и "Зад волана" Лили Джеймс. Английската актриса сиграе младата Дона (Мерил Стрийп).

Оператор е номинираният за "Оскар" американец Робърт Йоуман ("Гранд Хотел Будапеща"), а продуценти са Джуди Креймър и Гари Гецман, които са сред създателите на първия филм. Британката Креймър също така е продуцент и създател на едноименния световноизвестен мюзикъл, игран от 1999 г. насам стотици пъти на сцена в различни държави - в над 440 градове в повече от 40 страни на 6 континента. Тя казва: „Толкова се вълнувам, че невероятният оригинален актьорски състав ще се завърне и нямам търпение да посрещна новите актьори на снимачната площадка. Беше много забавно да търсим новите попълнения и ще бъде истинско удоволствие за екипа да опознае героите, тяхното минало и настояще и да продължим да разказваме историята оттам, където я оставихме. И отново да я пресъздадем с песните на ABBA.“

48-годишният английски режисьор Ол Паркър е сценарист и режисьор на продължението на кинохита отпреди 10 години, направил боксофис от над 600 милиона щатски долара. Паркър е познат на зрителите със сценария на "Най-екзотичният хотел Мариголд" (2011), както и с режисьорския си дебют "В един миг" (2005).

Шведските музиканти от "АББА" Бени Андершон и Бьорн Улвеус отново ще се погрижат за музиката във филма и ще бъдат изпълнителни продуценти на продукцията.

В новия филм отново ще видим Мерил Стрийп като Дона, Джули Уолтърс в ролята на Роузи и Кристин Барански като Таня. Аманда Сайфред и Доминик Купър също ще се превъплътят в Софи и Скай, а Пиърс Броснан, Стелан Скарсгард и Колин Фърт отново ще играят тримата вероятни бащи на Софи: Сам, Бил и Хари.

Сюжетът на филма ще пътува във времето, за да покаже как измамните връзки от миналото се отразяват на настоящето... Премиерата в България е на 20 юли 2018 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.