Джон Бърнтол в ролята на астронавт

04.09.2017 г.
Джон Бърнтол в ролята на астронавтРайън Гослинг ще се превъплъти в човека, стъпил за пръв път на Луната - покойния Нийл Армстронг, в биографичен филм за него на носителя на "Оскар" Деймиън Шазел. Заглавието на филма е "First Man" ("Първият човек"). Друг оскаров лауреат - Джош Сингър ("Спотлайт") е автор на сценария, адаптирал текста на документалната книга "First Man: A Life of Neil A. Armstrong" (2005 г.), написана от професора по история от Алабама -Джеймс Хансен.

Медиите обвързват Гослинг с проекта на DreamWorks / Universal Pictures още от 2015 година, но той влезе в него едва през декември 2016-а. Премиерната дата за САЩ е 12 октомври 2018 г., като историята е за усилията на НАСА през 1961 - 1969 г. да качи човек на Луната, увенчали се с успех на 21 юли 1969-а. Драматизмът в сюжета е свързан със саможертвите и високата лична цена на този успех.

Новината от края на миналата седмица е, че към актьорския състав се присъедини 40-годишният Джон Бърнтол ("Вълкът от Уолстрийт", "Счетоводителят", сериала "Живите мъртви"). Тай ще изиграе Дейв Скот, един от астронавтите в програмата за пилотирани мисии на агенцията, който е пилот и партньор на Армстронг в критичния проект "Gemini VIII" през март 1966 г.

Снимките на "First Man" тръгват през ноември т.г. в Атланта - първоначално се очакваше, че ще започнат още през пролетта. Оператор е шведът Линус Сандгрен ("La La Land"). Шазел и Гослинг са сред продуцентите, а сред известните актьори в каста са Кайл Чандлър ("Каръл", "Манчестър до морето", предстоящия "Godzilla: King of Monsters"), англичанката Клеър Фой ("Академия за вампири", "Дамата, която живее в своя ван", сериалите "The Crown", "В сянката на Тюдорите"), Кори Стол ("Полунощ в Париж", "Cafe Society") и австралиецът Джейсън Кларк ("Враг номер едно", "Еверест").
Copyright © 2024 Dir.bg.