Мат Деймън става лекар-шарлатанин

20. 09. 2017 г.
Мат Деймън става лекар-шарлатанинМат Деймън ще се превъплъти в Джон Бринкли – доктор, живял в началото на 20-и век, който мамил пациентите си, че е измислил лекарство против импотентност. Филмът "Шарлатанин" ще е екранизация по документалния бестселър от 2008 г. „Charlatan: America’s Most Dangerous Huckster, the Man Who Pursued Him, and the Age of Flimflam” на Поуп Брок, а със сценария ще се заеме тандемът Брайън Копелман и Дейвид Левийн („Бандата на Оушън 3”).

Бринкли създава клиника в Канзас през 1918 г. с обещанието, че в нея ще се лекува импотентност, като една от най-скандалните манипулации е присаждането на кози тестиси. Много скоро лекарят става милионер, но по-късно срещу него стартира шумен процес, предизвикан от смъртта на множество от пациентите.

Освен изпълнител на главната роля, Мат Деймън ще се включи и като продуцент на филма чрез компанията си "Pearl Street Films" заедно със своята партньорка в нея Дженифър Тод, копродуцент е Кимбърли Стюард от "K Period Media" ("Манчестър до морето").
Copyright © 2024 Dir.bg.