"Люси 2" на Бесон тръгва

03.10.2017 г.
"Люси" бе филмът, който изтласка Скарлет Йохансон в звездната орбита и показа, че тя може да изнесе на гърба си цял блокбъстър, пише изданието "/Film". Днес това се превръща в продължение на комерсиално успешната фантастика от 2014 г. (бюджет $40 млн, приходи $463 млн). Люк Бесон е започнал работа по сценария на "Люcи 2", а неговата компания EuropaCorp е потвърдила официално, че проектът за продължение е задвижен.

Това не би било възможно без провала на "Валериан и градът на хилядите планети", който излезе през юли т.г. и събра около $223 млн, след като Бесон да разчиташе на поне $460 млн. След общо събрание на акционерите в Париж, изпълнителният директор на "EuropaCorp" Марк Шмъгър съобщи за Варайъти, че компанията пренастройва плановете си след резкия спад на акциите й. Шмъгър е бивш съпредседател на Universal Pictures, а преди това вицепрезидент по маркетинга на Sony Pictures и се премести във Франция след оттеглянето на Кристоф Ламбер през февруари 2016 г.

Назначеният от Шмъгър негов заместник Едуар дьо Везин бе уволнен заради "Валериан". Новата посока на "ЕвропаКорп" е екшън трилъри и научна фантастика, като целта е производство на 2-3 англоезични филма на година и не повече от 2 френскоезични (вмест о8-12 през последните три години). Таванът за бюджет на един филм ще бъде 35 милиона долара.

След тези сътресения проектът за "Люси 2" е на преден план, като - според Шмъгър - Люк Бесон дори вече е завършил текста. Засеха не е известно дали Йохансон ще бъде поканена да участва в продължението, а и дали това е възможно при съдбата на героинята й в първия филм. Не се съобщава и за очаквана премиерна дата, докато Бесон от идния месец се захваща да снима англоезичен екшън по своя идея и сценарий.

По-късно Бесон обаче отрече информацията, че прави продължение на "Люси".

Въпреки колосалната издънка с "Валериан" - проект, по който режисьорът работи години наред с огромна страст, - Бесон остава ангажиран с неподлежащата на съмнение подкрепа от страна на "ЕвропаКорп", основана от него през 1999 г. и притежаваща уникален модел на финансиране и гъвкавост при търговски несполуки.

Екшънът, по който работи Бесон, се казва "Ана" и главната роля е за модела Саша Лус (играла и във "Валериан"). В каста влизат Хелън Мирън и Люк Евънс, като английската звезда ще се превъплъти в майката на героя на Евънс.
Copyright © 2024 Dir.bg.