"Пъзелът" с успешен старт в САЩ, "Субурбикон" под очакванията

29.10.2017 г.
Осмият филм от хорър поредицата на Lionsgate "Убийствен пъзел", започнала през 2004 г. с режисьорския дебют на Джеймс Уан, доминира бокс офиса в САЩ този уикенд и се очаква да събере $15 милиона от 2 941 киносалона. Макар и по-слабо от прогнозираните 18-20 млн, американо-канадският психотрилър "Пъзелът" с бюджет около $10 млн, режисиран от германските братя-близнаци Спириг, успява да привлече значително по-голям зрителски интерес от филми като "Субурбикон" и "Благодарим за добрата служба".

Досега, общо филмите от франчайза са донесли около половин милиард долара на студиото. Особено впечатляващ е успехът на оригиналния филм, който при бюджет 1.2 млн събра 100 млн.

Криминалната драма на Джордж Клуни, която направи премиерата си на фестивала във Венеция и ще бъде представена на 17 ноември от "Киномания", не впечатли критиците (26% рейтинг в Rotten Tomatoes) и не успя да вкара публика в кината - едва $3 млн. очаквани продажби. Миналата година Paramount придобиха правото да разпространяват филма срещу $10 млн и похарчиха още $25 млн за производство и маркетинг с участието на звезди като Джулиан Мур, Оскар Айзък и Мат Деймън.

"Благодарим за добрата служба" ("Thank You for Your Service") е биографична военна драма, която ще бъде представена от "Sofia Independent Film Festival" на 3 ноември в кино G-8.  В Щатите тя ще събере $4 млн през уикенда, като прогнозите бяха от порядъка на $6 млн. Филмът на "Universal" е по книга на журналиста Дейвид Финкел и е произведен от "DreamWorks" - американски войници се завръщат от Ирак, след което се борят да се интегрират отново в семействата си и цивилния живот. Рейтингът от критиците е висок - 77%.

В общата класация за уикенда, след втората позиция на хорър комедията "Boo 2!" на Тайлър Пери (втора седмица, $9.2 млн), за третото място се борят екшън фантастиката "Геобуря" на Warner Bros. и психотрилърът "Честита смърт" на Universal, които ще съберат по около $5 милиона всеки, вероятно с малка преднина на филма с участието на Джерард Бътлър.
Copyright © 2024 Dir.bg.