Не Сталоун, а Стивън Кейпъл ще режисира "Creed 2"

12.12.2017 г.
Не Сталоун, а Стивън Кейпъл ще режисира Днес издания като "Колайдър", "Варайъти", "Дедлайн", "Емпайър" и други съобщиха, че въпреки информацията от октомври - че Силвестър Сталоун ще режисира продължението на спортната драма "Крийд: Сърце на шампион", произтичаща от собствената му публикация в Инстаграм, в крайна сметка MGM и Warner Bros. са предпочели друг режисьор. Това е тъмнокожият Стивън Кейпъл мл., номиниран от Сънданс и спечелил наградата Black Reel за своята драма за скейтбординг "The Land" (2016 г.).

Сталоун все пак се завръща с ролята си на Рoки Балбоа във филма от 2015 г., спин-оф на "Роки" от 1976 г. и с която роля спечели Златен глобус и номинация за Оскар през 2016 г. Главната роля отново е запазена за Майкъл Джордан в образа на Адонис Джонсън, а Кейпъл ще режисира този път по сценарий на самия Сталоун. Съсценарист на звездата е тъмнокожият Чео Ходари Кокър, сравнително непознат за българската публика (тв сериали като "Luke Cage" на Netflix и "Опасни yлици" на Warner Bros. Television / NBC).

Изборът на Кейпъл очевидно е съгласуван със Сталоун и Джордан при дискусии със студиата. Подробности за новия сценарий не са известни, особено след като снимките няма да започнат преди месец март 2018 г. във Филаделфия. Все пак се предполага, че сюжетът ще се върти около справянето на Адонис с новата му слава, около семейна драма и около изкачването му по пътя към шампионска титла. Не е изключено Иван Драго (Долф Лундгрен) да има отново роля в историята и дори да се завърне поне на екран, ако не на ринга. Очаква се да видим отново Теса Томпсън като Бианка, режисьорът на оригиналния филм Райън Куглър вероятно ще бъде изпълнителен продуцент.

За Стивън Кейпъл мл. това ще бъде дебют в света на мейджър филмовите компании. Той заяви: "Чест е да бъда част от такава франчайз-икона и да работя с такива големи сътрудници. Майк, Слай и Теса са изключително талантливи и внасят нещо специално в днешната култура. Очаквам присъединяването си към семейството и този випуск на невероятни филммейкъри!"

Сталоун написа в Инстаграм, че "персонажът на Адонис Крийд отразява това поколение и вярвам, че е важно да имаме режисьор, който е част от него. Затова сме късметлии да имаме Стивън Кейпъл мл. - прекрасен нов талант, който да поеме режисьорското ежедневие и да направи историята възможно най-приемлива. Той и Майкъл Джордан ще направят нокаут!" Джордан също се присъедини в социалната мрежа към положителните очаквания.

По план, продължението трябва да излезе по американските кина на 21 ноември 2018 г. За българските то не е предвидено засега от страна на нашия разпространител ("Форум Филм България").
Copyright © 2024 Dir.bg.